Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Aυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες έβαλαν τα POS στα… συρτάρια
Aυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες έβαλαν τα POS στα… συρτάρια

Aυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες έβαλαν τα POS στα… συρτάρια

Στη λογική τού «αχρείαστο να ’ναι» τοποθέτησαν τα τερματικά αποδοχής καρτών βασικές επαγγελματικές κατηγορίες, όπως δικηγόροι, , , , γιατροί, αλλά και οι αυτοκινητιστές ταξί. Ετσι, αν και συμμορφώθηκαν με την υποχρέωση για τοποθέτηση POS και προμηθεύτηκαν το αναγκαίο τερματικό, στη συνέχεια αγνόησαν τη χρησιμότητά του και η χρήση τους ήταν λιγοστή έως ανύπαρκτη.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Κ» για τη χρήση των τερματικών POS από βασικές επαγγελματικές κατηγορίες, με βάση την ανάλυση που έχουν οι ίδιες οι τράπεζες που προμήθευσαν τα αντίστοιχα τερματικά. Η ανάλυση παρακολουθεί συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες που συνδέονται με υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής και η διαπίστωση για την περιορισμένη χρήση του τερματικού επιβεβαιώνει ουσιαστικά την εκτεταμένη στους συγκεκριμένους κλάδους.

Πρώτοι μεταξύ των επαγγελματιών που φιγουράρουν με το χαμηλότερο ποσοστό χρήσης του τερματικού που τοποθέτησαν εντός του , οι δικηγόροι και οι , το 90% των οποίων δεν πραγματοποίησε ούτε μία συναλλαγή μέσω πιστωτικής κάρτας. Ακολουθούν οι , το 80% των οποίων επίσης δεν έκανε ούτε μία συναλλαγή μέσω κάρτας, αλλά και οι , που σε ποσοστό 70% δεν έκαναν ούτε μία φορά χρήση του τερματικού που προμηθεύτηκαν το . Το αντίστοιχο ποσοστό για τους γιατρούς περιορίζεται στο 38%, γεγονός που σημαίνει ότι ένα σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξης του 62% δέχτηκε έστω μία συναλλαγή μέσω τερματικού το . Σχετικά υψηλό και συγκεκριμένα 75% είναι το ποσοστό των οδοντιάτρων που δέχτηκαν έστω μία πληρωμή μέσω κάρτας, γεγονός που ερμηνεύεται και από τη της οδοντιατρικής εργασίας που είναι δαπανηρή και πολλοί του κλάδου επιδιώκουν να αποδέχονται με κάρτες για να αποφεύγουν τους κακοπληρωτές. Σε ό,τι αφορά τους αυτοκινητιστές ταξί, το 70% περίπου έχει περάσει από τερματικό POS μία έστω πληρωμή μέσα στο 2017, ενώ υψηλό είναι πλέον και το ποσοστό της χρήσης τερματικών και στους φούρνους, που σε ποσοστό 80% δέχθηκαν έστω μία συναλλαγή με κάρτα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση