Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η αξιολόγηση κλείνει μόνο με συμφωνία σε όλα τα θέματα
Η αξιολόγηση κλείνει μόνο με συμφωνία σε όλα τα θέματα

Η αξιολόγηση κλείνει μόνο με συμφωνία σε όλα τα θέματα

Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις στα η δεν θα ολοκληρωθεί, διεμήνυε χθες από τις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος, διαψεύδοντας τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης που θα ήθελε να μεταφέρει τις δύσκολες εργασιακές μεταρρυθμίσεις αργότερα, για την . Συγχρόνως, επιβεβαίωσε αυτό που έχει εκτιμήσει η «Κ» εδώ και μήνες, ότι η συνολική συμφωνία δεν θα επιτευχθεί τον Απρίλιο αλλά αργότερα, ενώ τόνιζε ότι οι καθυστερήσεις δεν έχουν κάποια θετική έκβαση.

Συζητήσεις εξ αποστάσεως
Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε ενημέρωση δημοσιογράφων πριν από το Eurogroup στις 20 Μαρτίου είπε πως « και συζητούν τα ανοικτά ζητήματα με τηλεδιασκέψεις και οι απόψεις τους είναι πολύ μακριά, σε μία σειρά από θέματα». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως τον Απρίλιο παρόλο που «δεν θα είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο», θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί η συνολική συμφωνία που θα διασφαλίζει τη συμμετοχή του και συμφωνία στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς μεσολαβούν το Πάσχα και οι εαρινές συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον στις 21-23 Απριλίου.
Συγχρόνως, ο ίδιος αξιωματούχος υπονόησε ότι δεν θα υπάρξει ευελιξία που ίσως ανέμενε η ελληνική κυβέρνηση και στα υπόλοιπα ανοιχτά θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν δεν υπάρξει μία καλή λύση σε αυτά τα θέματα δεν βλέπω να κλείνει η ».Οσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς τα , ο ίδιος είπε πως «το να πάνε τα στην είναι τελείως εκτός θέματος και πραγματικότητας».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση