Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αξιολόγηση έως τις 15/11 και μετά ανακεφαλαιοποίηση
Αξιολόγηση έως τις 15/11 και μετά ανακεφαλαιοποίηση

Αξιολόγηση έως τις 15/11 και μετά ανακεφαλαιοποίηση

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων έστειλε χθες ο της Κομισιόν, κ. Β. Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα μεγαλύτερα «αγκάθια» αυτή τη στιγμή είναι το θέμα των «κόκκινων» δανείων –για το οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση– καθώς και τα για την αντικατάσταση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ κατέστησε σαφές ότι για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να προστατευθούν οι καταθέτες, θα πρέπει να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η πρώτη αξιολόγηση και σίγουρα πριν από τις 15 Νοεμβρίου.

Μετά τις συναντήσεις που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο, και τον υπουργό Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη, ο της Ε.Ε. δήλωσε ότι «υπάρχει βούληση να εργαστούμε σκληρά και να κάνουμε όλα τα απαραίτητα και να πάρουμε όλα τα απαραίτητα ώστε η ελληνική οικονομία να ανακάμψει» αλλά έσπευσε να προσθέσει πως υπάρχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων «το οποίο θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη προσπάθεια. Δεν υπάρχει χρόνος για να χαθεί, χρειάζεται να αναλάβουμε δράση αμέσως, έτσι ώστε επιτέλους να εκσυγχρονισθούν το ελληνικό και η οικονομία».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η επιτυχής συμπλήρωση της πρώτης αξιολόγησης «θα βελτιώσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και θα αναθερμάνει την πραγματική οικονομία», ενώ αναφέρθηκε στα τρία στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν για να εφαρμοστεί επιτυχώς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων:

  1. Πολιτική βούληση και εθνική αίσθηση κατοχής αυτών των μεταρρυθμίσεων.
  2. Τεχνική και διοικητική δυνατότητα και ικανότητα να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν.

  3. Εφαρμογή τους σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με μία συνεπή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, με αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα λύσει τα κοινωνικά της προβλήματα και θα είναι ένα πετυχημένο μέλος του ευρώ» υποστήριξε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση