Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αξιολόγηση έως τις 15/11 και μετά ανακεφαλαιοποίηση
Αξιολόγηση έως τις 15/11 και μετά ανακεφαλαιοποίηση

Αξιολόγηση έως τις 15/11 και μετά ανακεφαλαιοποίηση

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων έστειλε χθες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Β. Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει για χάσιμο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα μεγαλύτερα «αγκάθια» αυτή τη στιγμή είναι το θέμα των «κόκκινων» δανείων –για το οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση– καθώς και τα ισοδύναμα για την αντικατάσταση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ κατέστησε σαφές ότι για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να προστατευθούν οι καταθέτες, θα πρέπει να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η πρώτη αξιολόγηση και σίγουρα πριν από τις 15 Νοεμβρίου.

Μετά τις συναντήσεις που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο, και τον υπουργό Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη, ο αντιπρόεδρος της δήλωσε ότι «υπάρχει βούληση να εργαστούμε σκληρά και να κάνουμε όλα τα απαραίτητα και να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η να ανακάμψει» αλλά έσπευσε να προσθέσει πως υπάρχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων «το οποίο θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη προσπάθεια. Δεν υπάρχει για να χαθεί, χρειάζεται να αναλάβουμε δράση αμέσως, έτσι ώστε επιτέλους να εκσυγχρονισθούν το ελληνικό κράτος και η οικονομία».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η επιτυχής συμπλήρωση της πρώτης αξιολόγησης «θα βελτιώσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και θα αναθερμάνει την πραγματική οικονομία», ενώ αναφέρθηκε στα τρία στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν για να εφαρμοστεί επιτυχώς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων:

  1. Πολιτική βούληση και εθνική αίσθηση κατοχής αυτών των μεταρρυθμίσεων.
  2. Τεχνική και διοικητική δυνατότητα και ικανότητα να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν.

  3. Εφαρμογή τους σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με μία συνεπή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, με αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα λύσει τα κοινωνικά της προβλήματα και θα είναι ένα πετυχημένο μέλος του ευρώ» υποστήριξε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση