Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αύριο στο Brussels Group η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων
Αύριο στο Brussels Group η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων

Αύριο στο Brussels Group η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων

Αύριο ξεκινά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές , η συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Αν υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία θα συνεδριάσει, πιθανότατα τη Δευτέρα, το Euroworking Group και αν και εκεί δεν υπάρξει εμπλοκή ίσως την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάσει το Eurogroup για τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές  οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ επίσης η  λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.
Τέλος οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους “συνήθεις υπόπτους”, αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.

Πηγή: koutipandoras

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο Νότιο Πήλιο  - https://t.co/0BYSIybrSG -

  • Επιβαρυμμένη η ατμόσφαιρα στο Βόλο - https://t.co/FeuB1crMA0 -

  • Π.Π.Μ.: Αρώματα και χώματα - https://t.co/KMzSaLERRV -

"Αλιεύοντας" την είδηση