Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αβραμόπουλος: Η συνθήκη Σένγκεν πρέπει να περιφρουρηθεί
Αβραμόπουλος: Η συνθήκη Σένγκεν πρέπει να περιφρουρηθεί

Αβραμόπουλος: Η συνθήκη Σένγκεν πρέπει να περιφρουρηθεί

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι η συνθήκη Σένγκεν πρέπει να περιφρουρηθεί τόσο για τους πολίτες όσο και για την οικονομία». Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος Μετανάστευσης, , μετά τη που είχε στις με τους υπουργούς μετανάστευσης της Σουηδίας Μόργκαν Γιόχανσον και της Δανίας Ίνγκεν Σόλτσμπεργκ, καθώς και με τον κοινοβουλευτικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας Όλε Σρέντερ. Κατά τη συζητήθηκε η απόφαση της Δανίας να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της καθώς και η απόφαση της Σουηδίας να εισάγαγει ελέγχους ταυτότητας για όλους τους των τρένων, λεωφορείων και πλοίων που έρχονται από τη Δανία.

“Τα έκτακτα αυτά μέτρα συμφωνήθηκε να παραμείνουν στο ελάχιστο επίπεδο και να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στην ομαλότητα”, δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι η εισροή των προσφύγων πρέπει ωστόσο να “μειωθεί”. Όπως υπογράμμισε, η μόνη λύση είναι “ευρωπαϊκή” και κάλεσε τα 28 κράτη-μέλη και τους εταίρους “εκτός ΕΕ” να “προστατεύσουν τα , να σεβαστούν τους κανόνες και να διασφαλίσουν το μηχανισμό μετεγκατάστασης”, σε “πνεύμα συνεργασίας”.

Η Δανή υπουργός, Ι. Σόλτσμπεργκ δεν απέκλεισε να λάβει η Δανία περαιτέρω μέτρα καθώς “δεν επιθυμεί να είναι ο τελικός προορισμός για χιλιάδες και χιλιάδες ”.

Από την πλευρά του, ο Μ. Γιόχανσον σημείωσε πως η είναι η χώρα που δέχτηκε τους “περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με τους κατοίκους της”. “Η έχει κάνει και κάνει ό,τι μπορεί, δεν μπορεί όμως να κάνει τα πάντα” δήλωσε ο Σουηδός υπουργός και τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με “κοινή ευθύνη” από όλους και να λειτουργήσει το σύστημα μετεγκατάστασης.

Τέλος, ο Όλε Σρέντερ δήλωσε πως το “πρόβλημα στην Ευρώπη” είναι ότι δεν υπάρχει “λειτουργικό σύστημα ελέγχου των συνόρων ειδικά στα ”.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση