Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αβραμόπουλος: «Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν»
Αβραμόπουλος: «Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν»

Αβραμόπουλος: «Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν»

Απαντώντας σε ερώτηση του -ΜΠΕ σχετικά με δημοσιεύματα που επαναφέρουν θέμα εξόδου της ς από τη ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με την ελληνική , δήλωσε:

«Σήμερα το Συμβούλιο υιοθέτησε (όπως ήταν και αναμενόμενο!) τις συστάσεις για να βελτιωθούν οι ελλείψεις και αδυναμίες στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ς –που είναι και τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης .

Από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν αυτές οι αδυναμίες ξεκίνησε μια διαδικασία -η οποία αποβαίνει στη προστασία της ζώνης Σένγκεν μέσω της εφαρμογής των κανόνων. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στο “26” βάσει του οποίου θα μπορεί να ληφθεί απόφαση για να συνεχίσουν να ισχύουν οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ χωρών Σένγκεν, όπως συμβαίνει ήδη στη και στην Αυστρία για παράδειγμα.

Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν. Αντί να εστιάζουμε στη κινδυνολογία, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα βήματα στα οποία κάνουν αναφορά και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Επιτροπής. Υπάρχει σαφής επιτάχυνση από την ελληνική και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες που σχετίζονται και με τη μεταναστευτική πίεση. Όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό: να αποκατασταθεί η ομαλή και η πλήρης λειτουργία της ζώνης Σένγκεν και να διαφυλαχθεί η ελεύθερη μετακίνηση».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση