Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή» η πρόταση Τουσκ για τους μετανάστες
Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή» η πρόταση Τουσκ για τους μετανάστες

Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή» η πρόταση Τουσκ για τους μετανάστες

Σκληρή πάντηση στην πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ γι της κατανομής προσφύγων βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για τη , Δημήτρης .

«Η πρόταση του κ. Τουσκ είναι απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή», είπε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας ότι «υπονομεύει την δουλειά των προηγούμενων ετών».

Aνέφερε δε πως ο ρόλος του Προέδρου του Συμβουλίου είναι να προστατεύει την Ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές, ενώ αυτή η πρόταση, αντιθέτως, «υποβαθμίζει έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος που είναι η ». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χωρίς την η δεν μπορεί να υπάρχει, καθώς αυτή η αρχή είναι κατοχυρωμένη στις ιδρυτικές μας συνθήκες».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι οι μετεγκαταστάσεις ήταν μία λύση στην έκτακτη ανάγκη που είχε δημιουργηθεί το 2015 και οι 32.000   που σήμερα έχουν μετεγκατασταθεί είναι 90% από τους ανθρώπους που μπορούσαν να πάρουν . «Η αλληλεγγύη», είπε, «δεν είναι α λα καρτ» και συμπλήρωσε ότι «όλοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να μην πυροδοτούμε αντιευρωπαϊκές θέσεις».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση