Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή» η πρόταση Τουσκ για τους μετανάστες
Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή» η πρόταση Τουσκ για τους μετανάστες

Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή» η πρόταση Τουσκ για τους μετανάστες

Σκληρή απάντηση στην πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ για της κατανομής προσφύγων βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για τη , .

«Η πρόταση του κ. Τουσκ είναι απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή», είπε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας ότι «υπονομεύει την δουλειά των προηγούμενων ετών».

Aνέφερε δε πως ο ρόλος του Προέδρου του Συμβουλίου είναι να προστατεύει την Ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές, ενώ αυτή η πρόταση, αντιθέτως, «υποβαθμίζει έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος που είναι η ». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χωρίς την η δεν μπορεί να υπάρχει, καθώς αυτή η αρχή είναι κατοχυρωμένη στις ιδρυτικές μας συνθήκες».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι οι μετεγκαταστάσεις ήταν μία λύση στην έκτακτη ανάγκη που είχε δημιουργηθεί το 2015 και οι 32.000   που σήμερα έχουν μετεγκατασταθεί είναι 90% από τους ανθρώπους που μπορούσαν να πάρουν . «Η », είπε, «δεν είναι λα καρτ» και συμπλήρωσε ότι «όλοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να μην πυροδοτούμε αντιευρωπαϊκές θέσεις».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

"Αλιεύοντας" την είδηση