Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ατύχημα με διαρροή επικίνδυνης ουσίας σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο
Ατύχημα με διαρροή επικίνδυνης ουσίας σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Ατύχημα με διαρροή επικίνδυνης ουσίας σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Σοβαρό ατύχημα προκλήθηκε στους χώρους εταιρίας στην οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο.

Δεξαμενή με 700 λίτρα φορμαλδεϋδης έπεσε στο οδόστρωμα κατά τη μεταφορά της από ειδικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει η επικίνδυνη τοξική ουσία. Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής που απέκλεισαν για αρκετές ώρες το σημείο όπου συνέβη το ατύχημα, ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, αλλά και η αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής, η οποία ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία εξειδικευμένη στην απομάκρυνση τοξικών να συλλέξει το υπόλοιπο φορτίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, «η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας».

 Η είναι μια εξαιρετικά τοξική χημική ένωση, η οποία σε μικρές ποσότητες ερεθίζει τα μάτια, προκαλεί πονοκεφάλους και αίσθημα καψίματος στο λαιμό, σε μεγάλες ποσότητες όμως μπορεί να αποβεί ακόμα και θανατηφόρος. Λόγω της σοβαρότητας του ατυχήματος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η νομοθεσία περί περιβαλλοντικής ευθύνης, δηλαδή να επιληφθεί της υπόθεσης το συντονιστικό αντιμετώπισης περιβαλλοντικής ζημιάς (ΣΥΓΑΠΕΖ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να προτείνει μέτρα αποκατάστασης της περιβαλλοντικής βλάβης και να εκτιμήσει το κόστος τους, το οποίο θα μεταβιβαστεί στην εταιρία που προξένησε το ατύχημα. Παράλληλα θα επιβληθούν από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος τόσο για το ατύχημα, όσο και για την παραβίαση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση