Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες με το τρένο το 2021
Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες με το τρένο το 2021

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες με το τρένο το 2021

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Με στόχο να μειώσει σε τρεις ώρες, από τέσσερις σήμερα, τη διαδρομή Αθήνα – με τρένο το 2021 θα εργαστεί η νέα του ΟΣΕ με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΥΜΕ). Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής, θα χρειαστεί, εκτός από την ανάπτυξη της σηματοδότησης, εκτεταμένη συντήρηση και σε πολλά σημεία ανάταξη της γραμμής Αθήνα – .

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά την ακρόαση της νέας διοίκησης του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, βάσει του σχεδιασμού της κυβέρνησης, πρώτης προτεραιότητας είναι τα αναβάθμισης / ανάταξης του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και σε δεύτερη φάση η επαναχάραξη / αναβάθμιση του ανατολικού κλάδου της σιδηροδρομικής Εγνατίας και η αναβάθμιση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συνδέσεις λιμένων με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως είναι η σύνδεση του λιμένα Καβάλας, του 6 που θα δημιουργήσει ο ΟΛΘ στον λιμένα της Θεσσαλονίκης κ.ά.

Ο υπουργός Υποδομών, ωστόσο, άφησε λίγα περιθώρια για τις υπογειοποιήσεις σιδηροδρομικών γραμμών που βρίσκονται κυρίως σε κατοικημένες περιοχές. Ο ίδιος κατηγόρησε την προηγούμενη και τον προκάτοχό του Χρ. Σπίρτζη, που καλλιέργησε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο (π.χ. Πάτρα), τη στιγμή όμως που δεν υπάρχουν μελέτες και κυρίως απουσιάζει η χρηματοδότηση. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε «βυθίσεις» της σιδηροδρομικής γραμμής, παρά τη τούνελ τύπου μετρό. Για το της Πάτρας υπογράμμισε ότι «δεν έχει βρεθεί ποτέ μια λύση, γιατί είναι ένα πανάκριβο, δύσκολο και δεν υπάρχει χρηματοδότηση», ενώ για το έργο της Λάρισας σημείωσε ότι «θα ήταν ίσως υπερβολή να πούμε για την πόλη της Λάρισας ότι θα κάνουμε υπόγειο σιδηρόδρομο». Το έργο που θα προχωρήσει είναι η υπογειοποίηση –ορθότερα η «βύθιση»– του δικτύου στα Σεπόλια, για την οποία υπάρχει από τον Οκτώβριο του , αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει. Προς την κατεύθυνση αυτή ευθύνεται και η ασυνεννοησία των προηγούμενων διοικήσεων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια τέτοια αντιπαλότητα μεταξύ διοικήσεων μητρικής και θυγατρικής εταιρείας, και τα που ολοκλήρωνε η ΕΡΓΟΣΕ δεν τα παραλάμβανε η μητρική ΟΣΕ. Ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο επιχειρήσεων προκειμένου να αποσοβηθούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι παραμένει ανοιχτό, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις. Για τις νέες διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ η αρμόδια επιτροπή της Βουλής γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση