Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αθήνα – Σπάρτη με Ι.Χ. σε δύο ώρες
Αθήνα – Σπάρτη με Ι.Χ. σε δύο ώρες

Αθήνα – Σπάρτη με Ι.Χ. σε δύο ώρες

Στις 2 ώρες μειώνετι η απόσταση Αθήνας – ς, με την χθες σε κυκλοφορία του τμήματος Λεύκτρου – ς. Πρόκειται για την κατάληξη μιας μακράς -και προβληματικής- ιστορίας, καθώς ολόκληρος ο οδικός άξονας έπρεπε να είχε παραδοθεί το 2012, καθυστέρησε όμως λόγω προβλημάτων στις απαλλοτριώσεις, λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών και, τέλος, της αναστολής της ς του υ επί μια διετία.

Ο κλάδος ξεκινά από το Λεύκτρο Μεσσηνίας και καταλήγει στην πρωτεύουσα της ς διασχίζοντας την κοιλάδα του Ευρώτα. Εχει μήκος 46 χλμ και δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Η κατασκευή του συνοδεύεται από 55 χλμ παράπλευρων και κάθετων οδών (15 χλμ απομένουν ακόμα) ώστε να αποκατασταθεί η συνέχεια του υφιστάμενου τοπικού δικτύου. Στον άξονα υπάρχει ένας σταθμός διοδίων (Πετρίνα) ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία μετά το Πάσχα (η χρέωση για τα ΙΧ πάντως θα κυμανθεί στα 2,50- 3 ευρώ, καθώς θα «χρεώνει» ολόκληρο τον κλάδο.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, παρουσία του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη και πλήθους τοπικών παραγόντων. Όπως ανέφερε, το καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθεί η σύνδεση της Μεγαλόπολης με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- ς (μέρος του οποίου αποτελεί ο κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη) και στα Σεπτεμβρίου η περιμετρική ς.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση