Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Αθήνα – Σπάρτη με Ι.Χ. σε δύο ώρες
Αθήνα – Σπάρτη με Ι.Χ. σε δύο ώρες

Αθήνα – Σπάρτη με Ι.Χ. σε δύο ώρες

Στις 2 ώρες μειώνεται η απόσταση Αθήνας – Σπάρτης, με την χθες σε κυκλοφορία του τμήματος Λεύκτρου – Σπάρτης. Πρόκειται για την κατάληξη μιας μακράς -και προβληματικής- ιστορίας, καθώς ολόκληρος ο έπρεπε να είχε παραδοθεί το 2012, καθυστέρησε όμως λόγω προβλημάτων στις απαλλοτριώσεις, λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών και, τέλος, της αναστολής της χρηματοδότησης του έργου επί μια διετία.

Ο κλάδος ξεκινά από το και καταλήγει στην πρωτεύουσα της Λακωνίας διασχίζοντας την κοιλάδα του Ευρώτα. Εχει μήκος 46 χλμ και δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Η κατασκευή του συνοδεύεται από 55 χλμ παράπλευρων και κάθετων οδών (15 χλμ απομένουν ακόμα) ώστε να αποκατασταθεί η συνέχεια του υφιστάμενου τοπικού δικτύου. Στον άξονα υπάρχει ένας σταθμός διοδίων (Πετρίνα) ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία μετά το Πάσχα (η χρέωση για τα ΙΧ πάντως θα κυμανθεί στα 2,50- 3 ευρώ, καθώς θα «χρεώνει» ολόκληρο τον κλάδο.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, παρουσία του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη και πλήθους τοπικών παραγόντων. Όπως ανέφερε, το καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθεί η σύνδεση της Μεγαλόπολης με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Καλαμάτας (μέρος του οποίου αποτελεί ο κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη) και στα Σεπτεμβρίου η περιμετρική Καλαμάτας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

  • Το καλώδιο που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην Τουρκία #διασύνδεσηΕλλάδαςΑιγύπτου - https://t.co/Qe8AwPiHrJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση