Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αθήνα: Συνολική επαναδιαπραγμάτευση για τα 14 αεροδρόμια
Αθήνα: Συνολική επαναδιαπραγμάτευση για τα 14 αεροδρόμια

Αθήνα: Συνολική επαναδιαπραγμάτευση για τα 14 αεροδρόμια

Σε συνολική βάση θ επανεξεταστεί η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δηλώνei η Αθήνα, μετά την αποκάλυψη της “Κ” ότι η σχετική σύμβαση βρίσκεται “στον αέρα”, καθώς το σχήμα υπό τη γερμανική αφενός μεν ζητεί να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση, αφετέρου, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, εξαιτίας του ρίσκου της χώρας.

Εφόσον υπάρξει θέμα επανας της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τονίζουν κυβερνητικές , τότε αυτή θα γίνει σε συνολική βάση. Οι ίδιες διευκρινίζουν ότι η ολο της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους) ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου.

Συμπληρώνουν ότι η κυβέρνηση τήρησε απολύτως τα συμφωνηθέντα και χθες, 18 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε το σχετικό με αριθμό 240.Β/2015.

Τονίζουν επιπλέον ότι αν και εφόσον η αντισυμβαλλόμενη εταιρία εγείρει θέμα επανας της σύμβασης, η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρία, αλλά θα είναι συνολική.

Οπως αποκάλυψαν στην “Κ”  πηγές με γνώση των όσων διεμείφθησαν το προηγούμενο εξάμηνο μεταξύ Αθήνας και , οι , λόγω πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, είχαν φτάσει στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η προσφορά τους δεν ήταν δεσμευτική και εξέταζαν την πλήρη αποχώρηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση