Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αθήνα: Συνολική επαναδιαπραγμάτευση για τα 14 αεροδρόμια
Αθήνα: Συνολική επαναδιαπραγμάτευση για τα 14 αεροδρόμια

Αθήνα: Συνολική επαναδιαπραγμάτευση για τα 14 αεροδρόμια

Σε συνολική βάση θα επανεξεταστεί η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δηλώνei η Αθήνα, μετά την αποκάλυψη της “Κ” ότι η σχετική σύμβαση βρίσκεται “στον αέρα”, καθώς το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport αφενός μεν ζητεί να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση, αφετέρου, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, εξαιτίας του ρίσκου της χώρας.

Εφόσον υπάρξει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τότε αυτή θα γίνει σε συνολική βάση. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ολοκλήρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους) ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου.

Συμπληρώνουν ότι η κυβέρνηση τήρησε απολύτως τα συμφωνηθέντα και χθες, 18 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 240.Β/2015.

Τονίζουν επιπλέον ότι αν και εφόσον η αντισυμβαλλόμενη εταιρία εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρία, αλλά θα είναι συνολική.

Οπως αποκάλυψαν στην “Κ”  πηγές με γνώση των όσων διεμείφθησαν το προηγούμενο εξάμηνο μεταξύ Αθήνας και Fraport, οι Γερμανοί, λόγω πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, είχαν φτάσει στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η προσφορά τους δεν ήταν δεσμευτική και εξέταζαν την πλήρη αποχώρηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση