Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η Αθήνα & το Ηράκλειο μεταξύ των νικητών της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Αστικές καινοτόμες δράσεις»
Η Αθήνα & το Ηράκλειο μεταξύ των νικητών της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Αστικές καινοτόμες δράσεις»

Η Αθήνα & το Ηράκλειο μεταξύ των νικητών της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Αστικές καινοτόμες δράσεις»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την περιφέρεια Hauts-de-France, μόλις ανακοίνωσε τους νικητές της δεύτερης πρόσκλησης υποβολής σχεδίου «Αστικές καινοτόμοι δράσεις», με χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στόχος της πρόσκλησης, την οποία δημοσίευσε η Επιτροπή τον Δεκέμβριο 2016, ήταν να επιλέξει τα πλέον καινοτόμα σχέδια που πρότειναν οι πόλεις σε τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με τις προτεραιότητες του αστικού θεματολογίου της ΕΕ: ένταξη των μεταναστών, αστική κινητικότητα και κυκλική οικονομία.

Δεκαέξι πόλεις επιλέχθηκαν για χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ, ανάμεσά τους και δύο από την Ελλάδα.

Αναλυτικά οι πόλεις είναι οι εξής: στην κατηγορία «κυκλική οικονομία»: Ηράκλειο (EL), Αμβέρσα (BE), Kerkrade (NL), Lappeenranta (FI), Λιουμπλιάνα (SI), Μάριμπορ (SI), Sevran (FR) και Μπέλεθ-Μάλαγα (ES)· για την ένταξη των μεταναστών: Αθήνα (EL), Κόβεντρι (UK) και Fuenlabrada (ES)· για την αστική κινητικότητα: Albertslund (DK), Γάνδη (BE), Lahti (FI), Szeged (HU) και Τουλούζη (FR). Έχουν πλέον μια τριετία στη διάθεσή τους για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Η αρμόδια επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου σχολίασε: «Οι πόλεις μας αποτελούν κινητήρια δύναμη της καινοτομίας και της ανάπτυξης στην αλλά αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις – κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές. Οι Αστικές καινοτόμες δράσεις βασίζονται στην επινοητικότητα των πόλεών μας και τους δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την πείρα τους με ολόκληρη την Ευρώπη.» Όσον αφορά δε στις ελληνικές επιτυχίες, η Επίτροπος Κρέτσου δήλωσε: «Συγχαίρω την και το που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Αστικές καινοτόμες δράσεις”. Θα λάβουν την απαιτούμενη στήριξη για να υλοποιήσουν πρωτοποριακά έργα που θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών. Τους καλώ να μοιραστούν την πείρα και τις βέλτιστες πρακτικές τους με άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – πράγμα που συνάδει με τη φιλοσοφία των “Αστικών καινοτόμων δράσεων”».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση