Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Η Αθήνα & το Ηράκλειο μεταξύ των νικητών της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Αστικές καινοτόμες δράσεις»
Η Αθήνα & το Ηράκλειο μεταξύ των νικητών της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Αστικές καινοτόμες δράσεις»

Η Αθήνα & το Ηράκλειο μεταξύ των νικητών της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Αστικές καινοτόμες δράσεις»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την περιφέρεια Hauts-de-France, μόλις ανακοίνωσε τους νικητές της δεύτερης πρόσκλησης υποβολής σχεδίου «Αστικές καινοτόμοι δράσεις», με χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στόχος της πρόσκλησης, την οποία δημοσίευσε η Επιτροπή τον Δεκέμβριο 2016, ήταν να επιλέξει τα πλέον καινοτόμα σχέδια που πρότειναν οι πόλεις σε τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με τις προτεραιότητες του αστικού θεματολογίου της ΕΕ: ένταξη των μεταναστών, αστική κινητικότητα και κυκλική οικονομία.

Δεκαέξι πόλεις επιλέχθηκαν για χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ, ανάμεσά τους και δύο από την Ελλάδα.

Αναλυτικά οι πόλεις είναι οι εξής: στην κατηγορία «κυκλική οικονομία»: (EL), Αμβέρσα (BE), Kerkrade (NL), Lappeenranta (FI), Λιουμπλιάνα (SI), Μάριμπορ (SI), Sevran (FR) και Μπέλεθ-Μάλαγα (ES)· για την ένταξη των μεταναστών: Αθήνα (EL), Κόβεντρι (UK) και Fuenlabrada (ES)· για την αστική κινητικότητα: Albertslund (DK), Γάνδη (BE), Lahti (FI), Szeged (HU) και Τουλούζη (FR). Έχουν πλέον μια τριετία στη διάθεσή τους για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Η αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου σχολίασε: «Οι πόλεις μας αποτελούν κινητήρια δύναμη της καινοτομίας και της ανάπτυξης στην αλλά αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις – κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές. Οι Αστικές καινοτόμες δράσεις βασίζονται στην επινοητικότητα των πόλεών μας και τους δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την πείρα τους με ολόκληρη την .» Όσον αφορά δε στις ελληνικές επιτυχίες, η Κρέτσου δήλωσε: «Συγχαίρω την Αθήνα και το που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Αστικές καινοτόμες δράσεις”. Θα λάβουν την απαιτούμενη στήριξη για να υλοποιήσουν πρωτοποριακά που θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών. Τους καλώ να μοιραστούν την πείρα και τις βέλτιστες πρακτικές τους με άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – πράγμα που συνάδει με τη φιλοσοφία των “Αστικών καινοτόμων δράσεων”».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

  • Πανήγυρις Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ν. Ιωνία - https://t.co/dKqfG3aq9x -

"Αλιεύοντας" την είδηση