Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αθήνα: «Απόλυτα εφικτός» στόχος η συμφωνία μέχρι το Σάββατο
Αθήνα: «Απόλυτα εφικτός» στόχος η συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Αθήνα: «Απόλυτα εφικτός» στόχος η συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Απόσταση χωρίζει ακόμα και δανειστές για να επιτευχθεί συμφωνία στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων. Χθες πραγματοποιήθηκε άλλη μία πολύωρη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτου, και Οικονομίας, κ. Γ.Σταθάκη, με τους επικεφαλής των θεσμών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια σημαντική επί του ζητήματος.

Παρόλα αυτά, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου εξέφρασε την αισιοδοξία του χθες ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει κλείσει η συμφωνία για όλα τα θέματα, ώστε να μπορέσει να αποδεσμευτεί τόσο η των 2 δισ. ευρώ, όσο και τα κεφάλαια των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιο των τραπεζών. Μάλιστα, πριν τη συνάντηση των δύο πλευρών, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο εξέτασε την κατάσταση και στο συμπέρασμα πώς η επίτευξη συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι «απόλυτα εφικτός» στόχος, καθώς «συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό». Η ελληνική πλευρά, δε, αναμένει την Κυριακή να πραγματοποιηθεί EurogroupWorkingGroup (EWG) μέσω τηλεδιάσκεψης για να επικυρώσει τη συμφωνία – εφόσον επιτευχθεί – και να ανοίξει τον δρόμο για την των 12 δις ευρώ.

Ωστόσο, αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν στην «Κ» πώς «ακόμα είναι νωρίς» για να κλείσει η συμφωνία. Στο θέμα των αλλαγών στις ρυθμίσεις των φορολογικών χρεών υπάρχει σημαντική , αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στο ζήτημα της αντικατάστασης του μέτρου εφαρμογής 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όμως, σημείωναν οι ίδιοι παράγοντες ότι το «πιο δύσκολο» ζήτημα είναι αυτό των «κόκκινων» δανείων και του νέου πλαισίου αντιμετώπισης των οφειλών των νοικοκυριών προς τις .

Οι δύο υπουργοί και οι επικεφαλής των θεσμών θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα το απόγευμα σε μία προσπάθεια να γεφυρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τις διαφορές που υπάρχουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονικό ορόσημο του Σαββάτου θέλουν και οι δύο πλευρές να το σεβαστούν, αφού σε αυτή τη φάση είναι κοινός στόχος να ολοκληρωθεί εγκαίρως και επιτυχώς η ανακεφαλαιο των τραπεζών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση