Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αθήνα: «Απόλυτα εφικτός» στόχος η συμφωνία μέχρι το Σάββατο
Αθήνα: «Απόλυτα εφικτός» στόχος η συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Αθήνα: «Απόλυτα εφικτός» στόχος η συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Απόσταση χωρίζει ακόμα κυβέρνηση και δανειστές για να επιτευχθεί στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων. Χθες πραγματοποιήθηκε άλλη μία πολύωρη των υπουργών Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτου, και Οικονομίας, κ. Γ.Σταθάκη, με τους επικεφαλής των θεσμών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος επί του ζητήματος.

Παρόλα αυτά, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου εξέφρασε την αισιοδοξία του χθες ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει κλείσει η για όλα τα θέματα, ώστε να μπορέσει να αποδεσμευτεί τόσο η δόση των 2 δισ. ευρώ, όσο και τα κεφάλαια των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μάλιστα, πριν τη των δύο πλευρών, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο εξέτασε την κατάσταση και κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η επίτευξη συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι «απόλυτα εφικτός» στόχος, καθώς «συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό». Η ελληνική πλευρά, δε, αναμένει την Κυριακή να πραγματοποιηθεί EurogroupWorkingGroup (EWG) μέσω τηλεδιάσκεψης για να επικυρώσει τη – εφόσον επιτευχθεί – και να ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των 12 δις ευρώ.

Ωστόσο, αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν στην «Κ» πώς «ακόμα είναι νωρίς» για να κλείσει η συμφωνία. Στο θέμα των αλλαγών στις των φορολογικών χρεών υπάρχει σημαντική πρόοδος, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στο ζήτημα της αντικατάστασης του μέτρου εφαρμογής 23% στην ιδιωτική . Όμως, σημείωναν οι ίδιοι παράγοντες ότι το «πιο δύσκολο» ζήτημα είναι αυτό των «κόκκινων» δανείων και του νέου πλαισίου αντιμετώπισης των οφειλών των νοικοκυριών προς τις τράπεζες.

Οι δύο υπουργοί και οι επικεφαλής των θεσμών θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα το απόγευμα σε μία προσπάθεια να γεφυρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τις διαφορές που υπάρχουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονικό ορόσημο του Σαββάτου θέλουν και οι δύο πλευρές να το σεβαστούν, αφού σε αυτή τη φάση είναι κοινός στόχος να ολοκληρωθεί εγκαίρως και επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση