Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Άσυλο για τους κακοπληρωτές το μπλόκο στους πλειστηριασμούς
Άσυλο για τους κακοπληρωτές το μπλόκο στους πλειστηριασμούς

Άσυλο για τους κακοπληρωτές το μπλόκο στους πλειστηριασμούς

Ως άσυλο για εύπορους οφειλέτες δανείων και καταφύγιο για στρατηγικούς κακοπληρωτές λειτουργεί το ουσιαστικό «πάγωμα» των πλειστηριασμών, οι οποίοι συστηματικά κάθε Τετάρτη εμποδίζονται από ομάδες που δρουν υπό το μανδύα «συλλογικοτήτων».

Αυτό προκύπτει από του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου καταγγέλλει ότι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, έπειτα από δράση των συλλογικοτήτων, ματαιώθηκε η δι:

• Πλειστηριασμού στο Χαλανδρίου για κατοικία στον Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1,2 εκατ. και

• Πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2 εκατ. για τις οποίες ο είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Σύμφωνα μάλιστα με την εικόνα που μεταφέρεται από τα ειρηνοδικεία όλης της χς, το πρόβλημα με τη δράση ομάδων που στόχο έχουν να εμποδίσουν κάθε είδους πλειστηριασμό, και όχι μόνο την πρώτη κατοικία κάποιων οφειλετών, είναι οξύ σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως π.χ. η Κρήτη, η Κέρκυρα κ.α., με τη συντονισμένη παρουσία συγγενών, φίλων ή ακόμη και έμμισθων ατόμων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων για την του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη συγκαταλέγεται και ο αρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» (ΣΑΟΡ), ο οποίος είχε συλληφθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, για εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, ενώ ο ίδιος λίγη μετά την επίθεση στα γραφεία επιτέθηκε και σε δικαστικό επιμελητή, ο οποίος εκτελούσε απόφαση κατάσχεσης καταστήματος στο κέντρο της πόλης. Οπως αφήνεται να εννοηθεί και από την ανακοίνωση των συμβολαιογράφων, πίσω από τη δράση των λεγόμενων «συλλογικοτήτων» κρύβονται συμφέροντα που αναλαμβάνουν να εμποδίσουν τη διαδικασία, υποκινούμενα όχι μόνο από πολιτικές σκοπιμότητες ή ιδεολογικές αντιλήψεις, αλλά και από ιδιοτελή κίνητρα, επιστρατεύοντας άτομα ως αντιρρησίες έναντι αμοιβής.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση