Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η αστυνομική παρουσία στην Ειδομένη απέτρεψε νέο «ξεσηκωμό»
Η αστυνομική παρουσία στην Ειδομένη απέτρεψε νέο «ξεσηκωμό»

Η αστυνομική παρουσία στην Ειδομένη απέτρεψε νέο «ξεσηκωμό»

Σε ελέγχους και προσαγωγές νεαρών τόσο περιμετρικά όσο και εντός του αυτοσχέδιου καταυλισμού μεταναστών στην Ειδομένη προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ανεξέλεγκτη δράση «αλληλέγγυων» και ακτιβιστών, που έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

Συνολικά, προσήχθησαν από αστυνομικούς 16 άτομα, από τα οποία ένα συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 23χρονο Γερμανό, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι. Αντίθετα, οι υπόλοιποι 15 προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι. Από αυτούς, 13 ήταν αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, όπως Γερμανοί, Σουηδοί, Τσέχοι, Αυστριακοί και Βρετανοί, και μόλις δύο Ελληνες. Πρόκειται, σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, για νεαρούς από τη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, ένας Σύρος υπήκοος εντοπίστηκε εντός του καταυλισμού και προσήχθη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για να βρεθούν οι υποκινητές των πρόσφατων «εφόδων» στον φράχτη. Εξετάστηκε από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ, βάσει επιβεβαιωμένων πληροφοριών, στον καταυλισμό βρέθηκαν χθες και εισαγγελείς από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η έχει ταυτοποιήσει τρεις Βρετανούς ακτιβιστές ως υπαίτιους για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής που προκάλεσαν τη βίαιη αντίδραση της αστυνομίας των Σκοπίων.

Πάντως, παρά την αστυνομική ενεργοποίηση, η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει έκρυθμη, καθώς στην περιοχή διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και πιο συγκεκριμένα 11.194 στον καταυλισμό της Ειδομένης και 1.237 στο του Πολυκάστρου.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν χθες τους πρόσφυγες να εκδηλώνουν νέα κίνηση προς τα με την ΠΓΔΜ (ενθαρρυμένοι από διάφορες φήμες), τελικά δεν παρατηρήθηκε κάτι, ίσως και λόγω της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση