Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυφύλακας σε οργάνωση εκβιαστών και εμπορίας ναρκωτικών
Αστυφύλακας σε οργάνωση εκβιαστών και εμπορίας ναρκωτικών

Αστυφύλακας σε οργάνωση εκβιαστών και εμπορίας ναρκωτικών

Ενας αστυφύλακας του τμήματος Μεταγωγών Θεσσαλονίκης εμπλέκεται σε που κατηγορείται για εκβιασμούς και εμπορία ναρκωτικών, μέλη της οποίας συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους είναι και τρεις κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων.

Η φέρεται να εξειδικεύεται σε εκβιασμούς καταστηματαρχών με το αιτιολογικό της δήθεν παροχής “προστασίας”. Παράλληλα, εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Επίσης, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μέλη οργάνωσης που διακινούσε παράτυπους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, σε οργανωμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Λειτουργιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή της Ε.Κ..Μ., συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση της «εγκληματικής οργάνωσης», «εκβίασης», παράβασης «Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και « του Κώδικα Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι «εγκέφαλοι» των οργανώσεων.

Πρόκειται για δύο οργανώσεις, εκ των οποίων η μία δραστηριοποιείται στην παροχή προστασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην εισαγωγή και εντός σωφρονιστικών καταστημάτων της Χώρας, η δε δεύτερη σε παράνομη .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σ. Πέτσας: «8,5 εκ. € για την αγροτική οδοποιία, 300.000 € για τις φυσικές καταστροφές και 80.000 € για την λειψυδρ… - https://t.co/cxm6MRrbgC -

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

"Αλιεύοντας" την είδηση