Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Αστυφύλακας σε οργάνωση εκβιαστών και εμπορίας ναρκωτικών
Αστυφύλακας σε οργάνωση εκβιαστών και εμπορίας ναρκωτικών

Αστυφύλακας σε οργάνωση εκβιαστών και εμπορίας ναρκωτικών

Ενας αστυφύλακας του τμήματος Μεταγωγών Θεσσαλονίκης εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση που κατηγορείται για εκβιασμούς και εμπορία ναρκωτικών, μέλη της οποίας συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους είναι και τρεις κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να εξειδικεύεται σε εκβιασμούς καταστηματαρχών με το αιτιολογικό της δήθεν παροχής “προστασίας”. Παράλληλα, εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Επίσης, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μέλη οργάνωσης που διακινούσε παράτυπους .

Αναλυτικότερα, σε οργανωμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης αρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Λειτουργιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «εκσης», παράβασης «όμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι «εγκέφαλοι» των οργανώσεων.

Πρόκειται για δύο οργανώσεις, εκ των οποίων η μία δραστηριοποιείται στην παροχή προστασίας σε και στην εισ και ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικών καταστημάτων της Χς, η δε δεύτερη σε μεταναστών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση