Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ασπρόπυργος: Ζώα, άνθρωποι και τοξικά
Ασπρόπυργος: Ζώα, άνθρωποι και τοξικά

Ασπρόπυργος: Ζώα, άνθρωποι και τοξικά

Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν την εικόνα: τοξικά απόβλητα, σκουπίδια, μπάζα, νεκρά ζώα, όλα μαζί να σχηματίζουν ένα τεράστιο λόφο που φθάνει σε ύψος τα 5 μέτρα. Ακριβώς δίπλα, μια στάνη με οικόσιτα ζώα, να τρέφονται μέσα από τα σκουπίδια. Και λίγο πιο εκεί, σε ένα παράπηγμα, να ζει μια τετραμελής οικογένεια.

Η τριτοκοσμική –από κάθε άποψη– κατάσταση με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι πριν από λίγες ημέρες στον Ασπρόπυργο οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος ξεπερνά κάθε φαντασία. Οι επιθεωρητές είχαν δεχθεί καταγγελία ότι σε ιδιωτικό είχε δημιουργηθεί μια μικρή χωματερή, η οποία όπως αποδείχθηκε έφθανε τα 5 στρέμματα. Συνοδεία των ανθρώπων του τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Αττικής και κλιμάκιο της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο και ήρθαν αντιμέτωποι με μια κατάσταση πολύ χειρότερη από ό,τι είχαν φανταστεί:

Στο κέντρο του περιφραγμένου οικοπέδου βρίσκονταν πλαστικές δεξαμενές με υπολείμματα πετρελαιοειδών, τα οποία διέρρεαν σε παρακείμενο ρέμα. Δίπλα, ένα βουνό από σκουπίδια και μπάζα. «Σκάβοντας», προκειμένου να λάβουν δείγματα, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν υπολείμματα τοξικών, νεκρά ζώα, ζωικά απόβλητα, σκουπίδια όλων των ειδών. Σε γειτονικά σημεία υπήρχαν μεγάλες τρύπες διανοιγμένες στο χώμα, μέσα στις οποίες ήταν θαμμένα απόβλητα.

Μέσα σε αυτή την τοξική υπήρχε μια μικρή στάνη, με κατσίκια και γουρούνια (τα οποία έβοσκαν στα σκουπίδια) και σε μικρή απόσταση τα παραπήγματα στα οποία κατοικούσε μια τετραμελής οικογένεια (με δύο παιδιά ηλικίας 10 και 17 ετών). Αντιλαμβανόμενος την άφιξη της αστυνομίας, ο πατέρας διέφυγε, ωστόσο στη συνέχεια παραδόθηκε στις Αρχές, καθώς η σύζυγός του δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί. Συνελήφθη από τις αρχές στον Ασπρόπυργο με τη διαδικασία του αυτόφωρου και θα του αποδοθούν καταγγελίες για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση