Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ασφαλιστική ενημερότητα με την καταβολή κατώτατης εισφοράς
Ασφαλιστική ενημερότητα με την καταβολή κατώτατης εισφοράς

Ασφαλιστική ενημερότητα με την καταβολή κατώτατης εισφοράς

με την καταβολή, εντός του 2017, τουλάχιστον της κατώτατης εισφοράς, θα χορηγεί ο ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθώς ο του Φορέα Θανάσης Μπακαλέξης υπέγραψε την εγκύκλιο που θέτει σε εφαρμογή πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος ορίζει πως οι μισθωτοί – φυσικά πρόσωπα μπορούν να πάρουν, έπειτα από αίτηση στις αρμόδιες , 6μηνη ενημερότητα, εφόσον έχουν καταβληθεί οι απαιτητές .

Ειδικά μάλιστα για το διάστημα από 1-1-2017 μέχρι την εκκαθάριση βάσει των εισοδημάτων του , που όπως όλα δείχνουν θα γίνει εντός των πρώτων μηνών του 2018, ο ασφαλισμένος θεωρείται ενήμερος εφ’ όσον έχει καταβάλει, κατ’ ελάχιστον, την κατώτατη εισφορά. Δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ θα μπορούν να έχουν ενημερότητα με 168 τον μήνα και οι αγρότες του πρώην ΟΓΑ με 87 . Προσοχή, για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος απαιτείται η πληρωμή του πλήρους ποσού του ειδοποιητηρίου.

Μετά τον συμψηφισμό και την οριστικοποίηση των εισφορών βάσει εισοδημάτων , αν προκύπτει υποχρέωση καταβολής «έξτρα» εισφορών θα είναι απαραίτητη η καταβολή ολόκληρου του ποσού της μηνιαίας δόσης για τη χορήγηση ενημερότητας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση