Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ασφαλιστικές: Αποζημιώσαμε κανονικά τη Softex
Ασφαλιστικές: Αποζημιώσαμε κανονικά τη Softex

Ασφαλιστικές: Αποζημιώσαμε κανονικά τη Softex

«Επιπόλαιη και άστοχη» χαρακτηρίζουν οι εταιρείες που είχαν ασφαλίσει τη χαρτοβιομηχανία «την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας της χαρτοβιομηχανίας στις ασφαλιστικές εταιρείες, και συγκεκριμένα με την καταβολή “μικρής” –όπως χαρακτηρίστηκε– ασφαλιστικής ς για τις ζημιές που υπέστη η επιχείρηση από την στις 3 Ιουλίου 2015».

Με ανακοίνωσή τους οι ασφαλιστικές εταιρείες Generali Hellas, HDI Gerling Interamerican και ΑΤΕ , ως συνασφαλίστριες εταιρείες της , υποστηρίζουν ότι «κατηγορηματικά και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, μετά το ζημιογόνο γεγονός της ς και την ολοκλήρωση εκτίμησης των συνθηκών επέλευσης του κινδύνου και αποτίμησης των ζημιών που υπέστη η ασφαλισμένη εταιρεία Softex, προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και, μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της ς της ζημίας. Η καταβλήθηκε σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση».

Να σημειωθεί ότι η εκτίμηση της ζημίας, όπως αυτή προσδιορίστηκε από τους , ήταν 11,5 εκατ. ευρώ. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προέβλεπε απαλλαγή ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και έπειτα από με την εταιρεία, το ύψος της αποζημίωσης ορίστηκε τελικώς στα 9 εκατ. ευρώ. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν άσκησαν το δικαίωμα να περιμένουν το απαλλακτικό βούλευμα εισαγγελέα, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο δόλου στην πυρκαγιά και πλήρωσαν άμεσα τη ζημιά.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση