Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ασαφές το σχέδιο για την Αθήνα
Ασαφές το σχέδιο για την Αθήνα

Ασαφές το σχέδιο για την Αθήνα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία ψυχαγωγικού-εμπορικού πόλου στον Ελαιώνα, στο ημιτελές Βωβού και στην έκταση που είχε απαλλοτριώσει ο Αθηναίων για τη διπλή είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητήριος πίσω από τις κυβερνητικές συσκέψεις των δύο τελευταίων ημερών. Από εκεί ξεκίνησε και η ιδέα για τη «μετακόμιση» του Παναθηναϊκού στο Γουδί και την παράλληλη ανακήρυξη του μητροπολιτικού πάρκου που εκκρεμεί. Το γενικό συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι η υπόθεση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο από όλες τις απόψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την υπόθεση ανακίνησαν οι στις οποίες έχει περιέλθει μετά την πτώχευση Βωβού το ημιτελές στον Βοτανικό (είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται, αλλά σταμάτησε λόγω απόφασης του ΣτΕ). Το επενδυτικό ενδιαφέρον φέρεται να είναι πρόσφατο και να προέρχεται από το εξωτερικό. Η υπόθεση δεν αφορά μόνον το ημιτελές εμπορικό, αλλά και την παρακείμενη έκταση, την οποία απαλλοτρίωσε το 2013 ο Αθηναίων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και η οποία μένει προς το παρόν αναξιοποίητη. Σε άμεση γειτνίαση βρίσκεται και ο χώρος όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ, έργο που έχει προταθεί προς ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ.

Οπως προκύπτει, η δεν επιθυμούσε να προχωρήσει μεμονωμένα μια επένδυση στον Βοτανικό και «εμπνεύστηκε» ένα συνολικότερο σχέδιο που παρουσιάζεται ως παρέμβαση μεγάλης κας, η οποία θα αλλάξει την όψη της πρωτεύουσας. Κύριος άξονας, η επαναφορά των σχεδίων «μετακόμισης» του γηπέδου του Παναθηναϊκού, αλλά αυτήν τη φορά στο Γουδί με παράλληλη κατεδάφιση της Λεωφόρου και μετατροπή της σε χώρο πρασίνου. Η Παναθηναϊκός, που φέρεται να ενημερώθηκε σχετικά πρόσφατα, είναι επί της αρχής θετική.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση