Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Ασαφές το σχέδιο για την Αθήνα
Ασαφές το σχέδιο για την Αθήνα

Ασαφές το σχέδιο για την Αθήνα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία ψυχαγωγικού-εμπορικού πόλου στον Ελαιώνα, στο ημιτελές εμπορικό Βωβού και στην έκταση που είχε απαλλοτριώσει ο Αθηναίων για τη διπλή ανάπλαση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητήριος δύναμη πίσω από τις κυβερνητικές συσκέψεις των δύο τελευταίων ημερών. Από εκεί ξεκίνησε και η ιδέα για τη «μετακόμιση» του Παναθηναϊκού στο Γουδί και την παράλληλη ανακήρυξη του μητροπολιτικού πάρκου που εκκρεμεί. Το γενικό συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι η υπόθεση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο από όλες τις απόψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την υπόθεση ανακίνησαν οι τράπεζες στις οποίες έχει περιέλθει μετά την πτώχευση Βωβού το ημιτελές εμπορικό στον Βοτανικό (είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται, αλλά σταμάτησε λόγω απόφασης του ). Το επενδυτικό ενδιαφέρον φέρεται να είναι πρόσφατο και να προέρχεται από το . Η υπόθεση δεν αφορά μόνον το ημιτελές εμπορικό, αλλά και την παρακείμενη έκταση, την οποία απαλλοτρίωσε το 2013 ο Αθηναίων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και η οποία μένει προς το παρόν αναξιοποίητη. Σε άμεση γειτνίαση βρίσκεται και ο χώρος όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ, που έχει προταθεί προς ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ.

Οπως προκύπτει, η δεν επιθυμούσε να προχωρήσει μεμονωμένα μια επένδυση στον Βοτανικό και «εμπνεύστηκε» ένα συνολικότερο που παρουσιάζεται ως παρέμβαση μεγάλης κλίμακας, η οποία θα αλλάξει την όψη της πρωτεύουσας. Κύριος άξονας, η επαναφορά των σχεδίων «μετακόμισης» του γηπέδου του Παναθηναϊκού, αλλά αυτήν τη φορά στο Γουδί με παράλληλη κατεδάφιση της Λεωφόρου και μετατροπή της σε χώρο πρασίνου. Η ΠΑΕ , που φέρεται να ενημερώθηκε σχετικά πρόσφατα, είναι επί της αρχής θετική.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή κατασκευή σκίαστρου για τους πολίτες στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου - https://t.co/2arrcIsaVE… -

  • Τροποποίηση της B΄ φάσης του μέτρου κάλυψης των παγίων δαπανών #κάλυψηπαγίωνδαπανών - https://t.co/VgPImsJ6CQ -

  • Τραυματισμός δικυκλιστή σε τροχαίο στην Σκιάθο  #τροχαίοατύχημα - https://t.co/7pG9UvtHmq -

"Αλιεύοντας" την είδηση