Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αρση βουλευτικής ασυλίας Γιόγιακα και Κασιδιάρη
Αρση βουλευτικής ασυλίας Γιόγιακα και Κασιδιάρη

Αρση βουλευτικής ασυλίας Γιόγιακα και Κασιδιάρη

Την ασυλίας δύο βουλευτών αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της ς, κατά τη συνεδρίασή της για τέσσερις αιτήσεις ς ασυλίας βουλευτών.

Ειδικότερα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Βασίλη ιόγιακα (85 υπέρ, 21 κατά, 5 παρών), σχετικά με υπόθεση όταν ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας (αφορά για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχιο και διένεξη με ιδιοκτήτη διπλανού οικοπέδου), καθώς και η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής ς Ηλία Κασιδιάρη (83 υπέρ, 21 κατά, επτά παρών), σχετικά με επεισόδιο έξω από την Ευελπίδων σε βάρος εικονολήπτη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για τον ίδιο και τους βουλευτές της Χρυσής ς, καθώς, όπως είπε, η συχνή κλήση τους για διάφορες υποθέσεις δείχνει ότι αυτή έχει καταλυθεί στην πράξη. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ζητείται η άρση της ασυλίας του για το συγκεκριμένο περιστατικό, όταν ο εικονολήπτης είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει θέμα» και πως «καταλαβαίνει τι είχε περάσει ο άνθρωπος», και με το αίτημα να έχει γίνει από άλλο πολίτη, που ενδεχομένως, όπως είπε, και να μην υπάρχει.

Εξάλλου, η Ολομέλεια ψήφισε κατά πλειοψηφία (12 υπέρ, 96 κατά, 3 παρών) κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Άδωνι εωργιάδη (αφορούσε μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Αρτέμης Σώρρας) και Βασίλη Γιόγιακα (27 υπέρ, 77 κατά, 7 παρών) για δεύτερη υπόθεση (πάλι όταν ήταν νομάρχης).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση