Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αρση κατ΄ οίκον περιορισμού για Μιχαλολιάκο – Ζαρούλια
Αρση κατ΄ οίκον περιορισμού για Μιχαλολιάκο – Ζαρούλια

Αρση κατ΄ οίκον περιορισμού για Μιχαλολιάκο – Ζαρούλια

Αίρεται με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε επιβληθεί στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγό του, βουλευτή Ελένη Ζαρούλια.

Το δικαστικό Συμβούλιο, με δύο βουλεύματά του που εκδόθηκαν σήμερα (αριθμοί 1246 και 1247/2015) διατάσσει την άρση του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, που είχε επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Με τα βουλεύματα,τόσο για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής όσο και για την σύζυγο του, αντικαθίσταται ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού με υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του ζευγαριού.

Τι επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται να αποφανθεί για την άρση του κατ΄οίκον περιορισμού και του κατηγορούμενου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου, όρο που, σε χθεσινή πρότασή του, ο αρμόδιος Εισαγγελέας ζητά την άρση του.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος προτείνει, επίσης, αντικατάσταση του όρου, με υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Πιθανόν πιο θανατηφόρα» η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού - https://t.co/xHebreBDsK -

  • «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Eπανεκκίνηση με τεχνικές προσαρμογές - https://t.co/GfIUvs7BGA -

  • Αρνητικά τα δείγματα rapid-test στο Πανθεσσαλικό - https://t.co/oB0zYHeFhD -

"Αλιεύοντας" την είδηση