Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.
Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

Με 197 θετικές ψήφους, όσοι δηλαδή ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε χθες να αρθεί η βουλευτική ασυλία για τους Ι. Λαγό και . Μίχο της Χρυσής Αυγής.

Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει προς την αντιπροσωπεία οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελόμενη εμπλοκή των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε περιστατικά επιθέσεων που κατά το παρελθόν είχαν εξαπολύσει μέλη του συγκεκριμένου κόμματος. Η σχετική κατηγορία, μάλιστα, τους φέρει να καθοδηγούν τις σχετικές επιθετικές δραστηριότητες, στόχος των οποίων ήταν, όπως έγινε γνωστό, ένα «κοινωνικό στέκι».

Σημειώνεται πως στη χθεσινή ψηφοφορία ουδείς εκ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ήταν παρών στην ψηφοφορία.

Αντιθέτως, η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία για τον κ. Π. Καμμένο, ο οποίος αντιμετώπιζε μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο επιχειρηματίας Δημ. Γιαννακόπουλος, θεωρώντας παλαιότερες αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Αμυνας προς το πρόσωπό του.

Ειδικότερα, από τους 197 παρόντες , μόνον οι 19 ψήφισαν υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Καμμένου. «Παρών» δήλωσαν έξι, ενώ οι υπόλοιποι 172 τάχθηκαν με την ψήφο τους κατά της άρσης της ασυλίας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση