Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.
Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

Με 197 θετικές ψήφους, όσοι δηλαδή ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, η Ολομέλεια της ς αποφάσισε χθες να αρθεί η βουλευτική ασυλία για τους Ι. Λαγό και Ν. Μίχο της Χρυσής ς.

Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει προς την εθνική αντιπροσωπεία οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελόμενη εμπλοκή των δύο βουλευτών της Χρυσής ς σε περιστατικά επιθέσεων που κατά το παρελθόν είχαν εξαπολύσει μέλη του συγκεκριμένου κόμματος. Η σχετική κατηγορία, μάλιστα, τους φέρει να καθοδηγούν τις σχετικές επιθετικές δραστηριότητες, στόχος των οποίων ήταν, όπως έγινε γνωστό, ένα «κοινωνικό στέκι».

Σημειώνεται πως στη χθεσινή ψηφοφορία ουδείς εκ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ήταν παρών στην ψηφοφορία.

Αντιθέτως, η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία για τον κ. Π. Καμμένο, ο οποίος αντιμετώπιζε μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο Δημ. Γιαννακόπουλος, θεωρώντας παλαιότερες αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού ς Αμυνας προς το πρόσωπό του.

Ειδικότερα, από τους 197 παρόντες , μόνον οι 19 ψήφισαν υπέρ της ς της βουλευτικής ασυλίας του κ. Καμμένου. «Παρών» δήλωσαν έξι, ενώ οι υπόλοιποι 172 τάχθηκαν με την ψήφο τους κατά της ς της ασυλίας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση