Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες
Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες

Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΕ ποφάσισε ομόφων να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων της αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εως τότε αρνούνται να υπογράψουν για τη μεταφορά των χρημάτων. Δηλώνουν ωστόσο ότι η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλει στις ανάγκες της χς και της κοινωνίας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σαφές πλαίσιο. Επίσης δήλωσαν ότι σε αυτό το θέμα βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με την . Η Κεντρική Ενωση Δήμων με ψήφισμά της καλεί τις δημοτικές αρχές της χς να μην προχωρήσουν στη μεταβίβαση χρημάτων έως ότου να υπάρξει τελική στο συνέδριο της στις 7 Μαϊου.

Εξάλλου, τη μη εφαρμογή της Πράξης ομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που αναγκάζει τους ΟΤΑ να μεταφέρουν υποχρεωτικά τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, αποφάσισε με ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το «θα συντονίζει τις περαιτέρω ενέργειές του με τις αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση