Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες
Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες

Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες

Το διοικητικό συμβούλιο της αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων της αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εως τότε αρνούνται να υπογράψουν για τη μεταφορά των χρημάτων. Δηλώνουν ωστόσο ότι η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλει στις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σαφές πλαίσιο. Επίσης δήλωσαν ότι σε αυτό το θέμα βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με την ΚΕΔΕ. Η Κεντρική Ενωση Δήμων με ψήφισμά της καλεί τις δημοτικές αρχές της χώρας να μην προχωρήσουν στη μεταβίβαση χρημάτων έως ότου να υπάρξει τελική στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 7 Μαϊου.

Εξάλλου, τη μη εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που αναγκάζει τους να μεταφέρουν υποχρεωτικά τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, αποφάσισε με ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «θα συντονίζει τις περαιτέρω ενέργειές του με τις αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση