Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες
Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες

Αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ δήμοι και περιφέρειες

Το διοικητικό συμβούλιο της αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων της αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εως τότε αρνούνται να υπογράψουν για τη μεταφορά των χρημάτων. Δηλώνουν ωστόσο ότι η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλει στις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σαφές πλαίσιο. Επίσης δήλωσαν ότι σε αυτό το θέμα βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με την ΚΕΔΕ. Η Κεντρική Ενωση Δήμων με ψήφισμά της καλεί τις δημοτικές αρχές της χώρας να μην προχωρήσουν στη μεταβίβαση χρημάτων έως ότου να υπάρξει τελική απόφαση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 7 Μαϊου.

Εξάλλου, τη μη εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που αναγκάζει τους να μεταφέρουν υποχρεωτικά τα ταμειακά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, αποφάσισε με ψήφισμά του, το συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το Συμβούλιο «θα συντονίζει τις περαιτέρω ενέργειές του με τις αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση