Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Αρειος Πάγος: Επικυρώθηκε η καταδίκη τριών υπευθύνων λούνα παρκ για τον βαρύ τραυματισμό 9χρονης
Αρειος Πάγος: Επικυρώθηκε η καταδίκη τριών υπευθύνων λούνα παρκ για τον βαρύ τραυματισμό 9χρονης

Αρειος Πάγος: Επικυρώθηκε η καταδίκη τριών υπευθύνων λούνα παρκ για τον βαρύ τραυματισμό 9χρονης

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την καταδικαστική του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας με την οποία επιβλήθηκαν σε κάθε ένα από τους τρεις υπεύθυνους Λούνα Παρκ, δηλαδή στην ιδιοκτήτρια, την υπεύθυνη και τον χειριστή, δύο ετών, με τριετή αναστολή, για σωματική από 9χρόνης, η οποία γλίστρησε από το κάθισμα με τις του παιχνιδιού της «ταλάντωσης» και να πέσει από το ύψος των 10 μέτρων.

Η 9χρονη μαζί με τους γονείς της είχε πάει τον Ιούλιο του 2009 στο της Αγίας Παρασκευής στη και ανέβηκε μαζί με την μητέρα της στο παιχνίδι της ταλάντωσης του Λούνα Πάρκ.

Όπως περιέγραψε ο πατέρας της ανήλικης «το μηχάνημα στη στιγμή άρχισε να γυρίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μετά από 20 δευτερόλεπτα άρχισα να βλέπω τα πόδια του παιδιού, να αρχίζουν να σηκώνονται από το πάτωμα».

Η μικρή καθόταν στη του μηχανήματος και η μητέρα της ακριβώς δίπλα. Οι ασφαλείας των μπάκετ καθισμάτων φάνηκε πως τελικά δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν το κοριτσάκι το οποίο άρχισε να γλιστράει σιγά σιγά. Η μητέρα της προσπάθησε να τη συγκρατήσει αλλά δεν μπορούσε λόγω της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.
Από το έδαφος ο πατέρας της βλέποντας «την μικροκαμωμένη και αδύνατη κόρη του»- όπως την περιγράφει η αρεοπαγιτική - να κρέμεται από τις μπάρες ασφαλείας, έτρεξε στον χειριστή του μηχανήματος και ζήτησε να σταματήσει τη λειτουργία του. Όμως, η άτυχη μικρή είχε ήδη πέσει στο έδαφος από ύψος 10 μέτρων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #κοινοπραξίαRISKREAL - https://t.co/NYUOKZD929 -

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

"Αλιεύοντας" την είδηση