Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Αντίστροφ μετρά ο γι τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αναμένεται να γίνουν στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς, υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούνται στις για τη μείωση των κόκκινων δανείων, ξεκίνησε το των πλειστηριασμών που θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Πρακτικά το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας δόθηκε από τις τράπεζες, με τις πρώτες εντολές προς τους δικαστικούς επιμελητές να συντάξουν ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Πρόκειται για ακίνητα που έχουν βγει σε πλειστηριασμό στο παρελθόν, αλλά τελικώς δεν εκπλειστηριάστηκαν λόγω της ς των συμβολαιογράφων. Με βάση τον σχετικό νόμο οι υφιστάμενοι πλειστηριασμοί, δηλαδή αυτοί που έχουν αναγγελθεί στο παρελθόν, μπορούν να αναγγελθούν εκ νέου με βάση την ηλεκτρονική διαδικασία εντός δύο μηνών, δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τους νέους πλειστηριασμούς, που απαιτούν έξι μήνες και αναμένεται να πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του .

Να σημειωθεί ότι το στοκ των ακινήτων προς πλειστηριασμό ξεπερνά τις 15.000, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και άλλοι 3.700 περίπου που έχουν λάβει για τους προσεχείς μήνες. Οι τράπεζες επιμένουν ότι δεν πρόκειται για την δανειοληπτών, αλλά αφορούν οφειλέτες που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και βαρύνονται με υψηλές οφειλές.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση