Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Απρόβλεπτη τοπική καταιγίδα έπληξε την Αττική – Που κινείται η κακοκαιρία
Απρόβλεπτη τοπική καταιγίδα έπληξε την Αττική – Που κινείται η κακοκαιρία

Απρόβλεπτη τοπική καταιγίδα έπληξε την Αττική – Που κινείται η κακοκαιρία

Τοπική καταιγίδα έπληξε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης τα δυτικά προάστια της Αττικής και το κέντρο της πόλης, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- Meteo.gr στην περιοχή του Κορυδαλλού να καταγράφει περίπου 19 mm βροχής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, «τα πρωινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για την περιοχή της Αττικής. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια του συστήματος ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», δορυφορικών εικόνων και των προϊόντων τους, επίγειων καμερών, και των μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καταφέραμε να εντοπίσουμε και  να παρακολουθήσουμε την απρόσμενη εξέλιξη και να ενημερώσαμε το συντομότερο δυνατό για την επερχόμενη καταιγίδα».

Στον χάρτη που ακολουθεί, απεικονίζονται τα ύψη βροχής, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο σταθμών και τονίζεται η τοπικότητα του φαινομένου.


Χάρτης. Τα ύψη βροχής όπως κατεγράφησαν από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια των πρώτων βραδινών ωρών της Πέμπτης.

Η καταιγίδα κινείται βορειοανατολικά με τάση εξασθένισης και πιθανόν να επηρεάσει και άλλες περιοχές, όπως διακρίνεται από τη δορυφορική εικόνα του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου της Αττικής.


Δορυφορική εικόνα από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια των πρώτων βραδινών ωρών ωρών της Πέμπτης.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο - https://t.co/fYISCtqpAv -

  • Βαρύ κλίμα μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα - https://t.co/YRP4CVIPJP -

  • Κορωνοϊός-Λάρισα: Κατέληξε μια 81χρονη, διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός - https://t.co/1HI6dMvuud -

"Αλιεύοντας" την είδηση