Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αποβολή βουλευτών της Χ.Α. για ακραία συμπεριφορά στη Βουλή
Αποβολή βουλευτών της Χ.Α. για ακραία συμπεριφορά στη Βουλή

Αποβολή βουλευτών της Χ.Α. για ακραία συμπεριφορά στη Βουλή

Σε αποβολή από συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής εξαναγκάστηκαν της Χρυσής ς, εξαιτίας της υβριστικής και ακραίας συμπεριφοράς την οποία επέδειξαν κατά την διάρκειά της: στόχος των ύβρεών τους ήταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και οι παριστάμενοι ανώτατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι είχαν προσέλθει για να ενημερώσουν σε «κλειστή» διαδικασία την εθνική αντιπροσωπεία για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το και μεταξύ άλλων την εμπλοκή του Ο.

Το ήταν τέτοιας έκτασης που προκάλεσε αρχικά την διακοπή της συνεδρίασης, με τον παρόντα σε αυτήν Πρόεδρο της Βουλής να καλεί τον Φρούραρχο προκειμένου να απομακρυνθούν οι ταραξίες, καθώς αρνήθηκαν να αποχωρήσουν όταν αυτό τους ζητήθηκε από όλους τους. Οι εν λόγω αποχώρησαν, τελικά, συνοδεία του Φρουράρχου, με έναν εξ αυτών –σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης- να βιντεοσκοπεί όλο το γεγονός, προφανώς για υπέρ της οργάνωσης που εκπροσωπεί προπαγανδιστικούς λόγους, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη.

Οι, εκτός των άλλων, υπόδικοι με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αποκάλεσαν «προδότες» τον κ. Π. Καμμένο και τους επιτελείς των ΕΔ, ενώ παράλληλα επιδόθηκαν σε υβρεολόγιο κατά των προσφύγων.

«Καλά, θα τους λέμε », φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Δουζίνας τον παρατήρησε που έκανε νωρίτερα χρήση του όρου «λαθρομετανάστες». Για να συνεχίσει, σύμφωνα με μαρτυρίες, εν μέσω θορύβου ο Χρ. Παππάς απευθυνόμενος σε όλους και προσωπικά στον κ. Π. Καμμένο: «Ο θέλει να μετατρέψει το στρατό σε Φιλιππινέζες των λαθρομεταναστών. Είσαι προδότης. Να φύγεις από τη χώρα».

Η συμπεριφορά αυτή πυροδότησε την αγανάκτηση των βουλευτών όλων των υπολοίπων κομμάτων. Aπαντες, αγανακτισμένοι τους ζήτησαν να βγουν από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας. Εκείνοι, όπως ήταν φυσικό εξαιτίας της γνωστής γενικότερης στάσης τους εντός του Κοινοβουλίου, αλλά και –σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις όπως είχαν προσχεδιάσει- αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Η άρνησή τους αυτή, έκανε τον κ. Ν. Βούτση ουσιαστικά να ενεργοποιήσει το άρθρο 81 του Κανονισμού της Βουλής, περί «Προσωρινού αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις». Υπό αυτό το πρίσμα είναι που κλήθηκε και ο Φρούραρχος για να συμβάλει στην αποβολή των ταραχοποιών, ενώ άμεσα συντάχθηκε, προς το σκοπό αυτό, έγγραφο με την ομόφωνη των υπολοίπων μελών της ς απόφαση για την απομάκρυνσή τους.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση