Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποσύρθηκε ο Ιωαν. Καλογρίτσας από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας – «παρών» από Σαββίδη
Αποσύρθηκε ο Ιωαν. Καλογρίτσας από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας – «παρών» από Σαββίδη

Αποσύρθηκε ο Ιωαν. Καλογρίτσας από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας – «παρών» από Σαββίδη

Την αποχώρησή του από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Ιωάννης Καλογρίτσας.

Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχει καταθέσει». Νωρίτερα είχε ζητήσει μέσω επιστολής του προς τη Γ.Γ.Ε.Ε. 48ωρη για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Από τη , ο πρώτος επιλαχών του διαγωνισμού κ. Ιβάν Σαββίδης δήλωσε έτοιμος να καταθέσει εντός των επομένων ωρών την προκαταβολή των 20.500.000 ευρώ για να αναλάβει την άδεια. Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, απηύθυνε πρόσκληση στα κανάλια που έμειναν εκτός αδειών προκειμένου, όπως είπε, να εξαγοράσει τον εξοπλισμό και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Μετά τον κ. Σαββίδη, η πρόταση του οποίου θα περάσει από τον «έλεγχο» της Επιτροπής και θα του δοθεί 15νθήμερη προθεσμία προκειμένου να καταθέσει την προκαταβολή, έπονται ως επιλαχόντες ο ALPHA με 61 εκατ. ευρώ, η Εταιρεία Κυπριακών Συμφερόντων με προσφορά 18 εκατ. ευρώ και τέλος το Star με 13,5 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, ο κ. Ιωάννης Καλογρίτσας είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον όλων, χωρίς πάντως να εξηγήσει επαρκώς την αδυναμία του να καταθέσει εγκαίρως την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.

Ο κ. Καλογρίτσας σημειώνει πως «μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το . Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα. Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι.

Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη. Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω.

Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου.

Οι προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν. Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει. Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, είχε δηλώσει αδυναμία να καταβάλλει την πρώτη δόση, ενώ όλα τα προηγούμενα 24ώρα ο ίδιος και ο πατέρας του Χρήστος βρίσκονται αντιμέτωποι με σειρά αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες και, τελικά, την ισχύ της πρότασης που κατέθεσαν για την άδεια.

Η εταιρεία απέστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ζητώντας 48ωρη της προθεσμίας, κάτι που ωστόσο δεν είναι εφικτό βάσει των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η εταιρεία έχει προθεσμία μέχρι τις 19:00 απόψε προκειμένου να καταβάλλει την πρώτη δόση, όπως έχουν ήδη πράξει Σκάϊ, Αλτερ Έγκο και Αντέννα.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή εξέλιξη αυξάνει τα ερωτήματα σχετικά με τους όρους διαφάνειας και ελέγχου των διαγωνιζόμενων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και, φυσικά, για το ρόλο που αυτοί, πραγματικά, είχαν κατά την διαδικασία που προηγήθηκε στο της Γ.Γ. Ενημέρωσης.

Ήδη, ο νομικός σύμβουλος του Αλφα Π. Λαζαράτος άφησε βαρείς υπαινιγμούς ότι η καταγραφή των κινήσεων της διαπραγματευτικής ομάδας Καλογρίτσα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού δεν ήταν αντίστοιχη με των άλλων διαγωνιζομένων, οι οποίοι και «παρακολουθούνταν» στενά.

Νωρίτερα, η κυβερνητική ανακοίνωση για τον κ. Καλογρίτσα ανέφερε πως «εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον».

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: «Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/ και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση