Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Aπόσυρση τροπολογίας λόγω διαφωνιών ΑΝΕΛ
Aπόσυρση τροπολογίας λόγω διαφωνιών ΑΝΕΛ

Aπόσυρση τροπολογίας λόγω διαφωνιών ΑΝΕΛ

Η επιλογή των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης επικαλούμενοι λόγους εθνικής ευαισθησίας και η στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης να δηλώσουν πως δεν θα υποστηρίζουν, πλέον, νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες οι βουλευτές του κ. Πάνου Καμμένου διαφωνούν, ανάγκασαν αργά χθες το βράδυ την κυβέρνηση διά του κ. Σταύρου Κοντονή να αποσύρει την επίμαχη διάταξη, ενώ ήδη πολλοί στο περιστύλιο κάνουν λόγο για νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή.

Το ζήτημα προέκυψε καθώς οι ΑΝΕΛ δήλωσαν πως διαφωνούν με τροπολογία το περιεχόμενο της οποίας –όπως είπαν– λειτουργεί υπέρ εκείνων οι οποίοι εγείρουν ζήτημα «δικαίωσης» του αυτοπροσδιορισμού μειονοτικών στη Θράκη ως Τούρκων και όχι ως μελών της μουσουλμανικής-θρησκευτικής μειονότητας.

«Είναι ένα θέμα με εθνικές προεκτάσεις», σημείωσε κατ’ αρχήν ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, για να προσθέσει γενικεύοντας: «Διαφωνούμε με την πρακτική της α λα καρτ συμφωνίας των δύο εταίρων. Αρνητική θα είναι η θέση της Ν.Δ., άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί, κάθε φορά που θα υπάρχει ενδοκυβερνητική διαφωνία επί νομοθετήματος. Σε κάθε τροπολογία και νομοσχέδιο που θα υπάρχει διαφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, η Ν.Δ. θα καταψηφίζει. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τη διαφωνία και ανισορροπία μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης». Ανάλογη θέση εξέφρασε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Μου θυμίζει παιδικό παιχνίδι», σχολίασε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει «ούτε μία στο δισεκατομμύριο». Για να επιμείνει, ωστόσο, στη διαφωνία: «Δεν μονοπωλούμε την αλήθεια, έχουμε μια ευαισθησία σε εθνικά θέματα. Παρακαλώ τον υπουργό να ξαναδεί λίγο αυτό το θέμα. Είναι παράκληση αγάπης να ξαναδεί αυτή την τροπολογία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση