Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητούν οι Δικηγορικοί σύλλογοι
Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητούν οι Δικηγορικοί σύλλογοι

Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητούν οι Δικηγορικοί σύλλογοι

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως στην για να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον θεσμό της διαμεσολάβησης και σε ανακοίνωσή της ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση με τη σημερινή του μορφή, ή αλλιώς την ουσιαστική του τροπο.

Στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (παρέστησαν 58 από τους 63 πρόεδρους των Συλλόγων) παρέστη και απάντησε σε ερωτήσεις, ο πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του επίμαχου νομοσχεδίου, αρεοπαγίτης Μαχαίρας.

Η Ολομέλεια σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει, κατ΄ αρχάς, ότι «ο ς των τριών εργασίμων ημερών που δόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, εν μέσω δικαστικών διακοπών, δεν εξασφαλίζει ουσιαστική και παραβιάζει τον νόμο 4046/2012 περί καλής νομοθέτησης».

Παράλληλα, οι επισημαίνουν ότι «προκαλεί κατάπληξη η εισ του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, παρότι δεν προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στην Ολομέλεια έγγραφα στοιχεία ότι, πρόκειται για προαπαιτούμενο των θεσμών στο πλαίσιο της παρούσας ς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση