Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη περί γενοκτονίας των Ποντίων
Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη περί γενοκτονίας των Ποντίων

Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη περί γενοκτονίας των Ποντίων

Σφείς ποστάσεις παίρνουν κυβερνητικοί κύκλοι από τη θέση του Νίκου Φίλη ότι δεν πληρούνται τα επιστημονικά κριτήρια για να αποδεχτούμε τον όρο «», με το Μαξίμου να αναφέρει πως «ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει προσωπικές απόψεις». Η δήλωση του υπουργού Παιδείας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, ενώ το συγκυβερνών κόμμα των διαχώρισε πλήρως τη θέση του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξαπέλυσε έντονη επίθεση στον υπουργό Παιδείας για τα όσα είπε σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων. Ο κ. Μεϊμαράκης σε δήλωση του χαρακτηρίζει «αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη που αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» και προσθέτει: «Ενώ, με απόφασή της, το 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε επίσημα τη και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, εικοσιένα χρόνια από τότε ο Παιδείας παραμερίζει την απόφαση εκείνη και αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων, υποστηρίζοντας ότι πήρε τη θέση αυτή ως δημοσιογράφος». Ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι «Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία» και καταλήγει ότι «ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα Φίλη».

Την παραίτηση Φίλη ζητά ο

Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη δήλωσή του με την οποία αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας κάνει λόγο για «απαράδεκτη και ανιστόρητη τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη» και σημειώνει: «Όταν ο θλιβερός κ. Φίλης αντιληφθεί τους που δόθηκαν για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ίσως να ξεπεράσει τις εθνικά επικίνδυνες ιδεοληψίες του. Περισσότεροι από 350.000 δολοφονήθηκαν και το επίσημο ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”. Αν υπουργός αυτής της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης δε σέβεται ούτε τους νεκρούς, ούτε τις αποφάσεις του ίδιου του κράτους του, να του υπενθυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο του 2007 τη γενοκτονία των Ποντίων αναγνώρισε και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών». «Κύριε Φίλη παραιτηθείτε. Κύριε Τσίπρα διώξτε τον» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τzιτζικώστας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση