Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αποστάσεις Γλέζου από ΛΑΕ, Λαφαζάνη
Αποστάσεις Γλέζου από ΛΑΕ, Λαφαζάνη

Αποστάσεις Γλέζου από ΛΑΕ, Λαφαζάνη

Την πόρτ στον κ. Πν. Λαφαζάνη φαίνεται να κλείνει ο Μανώλης Γλέζος, καθώς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι αν η Λαϊκή Ενότητα δεν υπαναχωρήσει από τη θέση της να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, εκείνος θα ψηφίσει το ΚΚΕ! «Οι αντιλήψεις μου είναι “ο λαός στην εξουσία”. Πώς λοιπόν να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο κ. Γλέζος και αφού επανειλημμένως υπογράμμισε ότι «ο λαός πρέπει να έρθει στην εξουσία, και περιμένω απ' όλους τους πολιτικούς φορείς να εκφράσουν τη θέση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα», τόνισε ότι «αν δεν γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ς που θα εκφράζει ότι ο λαός θα αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ».

Η παράδοξη επιλογή του κ. Γλέζου (καθώς το ΚΚΕ προκρίνει ως αναγκαία όχι μόνο την έξοδο από το αλλά και την Ε.Ε.) αιφνιδίασε τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, καθώς ακόμη και χθες το πρωί συνεργάτες του κ. Λαφαζάνη μετέδιδαν την πεποίθησή τους ότι ο πρώην ευρω θα στρατευθεί μαζί του, όπως έκανε η κ. Ζωή .

Από την πλευρά της, η άσκησε το βράδυ () δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα ότι σε συνεργασία με τους δανειστές και τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο προκήρυξε αιφνιδιαστικά τις εκλογές για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και του καταλόγισε ότι επέλεξε να υπογράψει ένα εκτρωματικό μνημόνιο, αντί, ως όφειλε, να προκαλέσει νωρίτερα εκλογές για να διακριβώσει τη βούληση των πολιτών. Σε σχετική ερώτηση, ωστόσο, δεν θέλησε να αποσαφηνίσει αν τάσσεται ανοιχτά υπέρ της επιστροφής της ς και ισχυρίστηκε ασαφώς ότι το δίλημμα της χώρας είναι «ευρώ ή δημοκρατία». Επισημαίνεται ότι νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης είχε χαρακτηρίσει κεντρική επιλογή του «την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ενώ, απαντώντας αν θα εμμείνει να γίνει δημοψήφισμα για μια τέτοια εξέλιξη, είπε ότι αρκεί η έγκριση του λαού στο πρόγραμμα της ΛΑΕ στις εκλογές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση