Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Aπόσταση Αθήνας – Βρυξελλών για το κοινωνικό μέρισμα
Aπόσταση Αθήνας – Βρυξελλών για το κοινωνικό μέρισμα

Aπόσταση Αθήνας – Βρυξελλών για το κοινωνικό μέρισμα

Aποστάσεις μεταξύ ς και Βρυξελλών παρατηρούνται ως προς τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί το υπερπλεόνασμα που μπορεί να προκύψει το , μετά τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος τόνισε χθες ότι θα δοθούν 1.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο πολίτες.

Οι περσινοί χειρισμοί, όταν ο είχε εξαγγείλει και τελικά μοιράσει ένα μπόνους 500 ευρώ σε συνταξιούχους δεν πρέπει να επαναληφθούν, υποστηρίζουν στις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση που υπάρξει υπερπλεόνασμα, θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δηλαδή να αποδοθεί σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε κοινωνικές πολιτικές και αναπτυξιακά μέτρα και όχι σε μπόνους συντάξεων, καθώς κάτι τέτοιο θα υπονόμευε προηγούμενες μεταρ.

Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν στην αύριο, Τετάρτη, ενώ οι επικεφαλής αναμένονται την Δευτέρα, με σκοπό να μείνουν στην μέχρι την επόμενη Παρασκευή και να εξετάσουν κατά πόσο ο προϋπολογισμός του 2018 θα πετύχει τον δύσκολο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του .

Οι Βρυξέλλες δεν συζητούν σε αυτή την φάση επιβολή νέων μέτρων με τις ελληνικές αρχές, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσουν κάτι τέτοιο. Οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην στα τέλη του οέμβρη και αν υπάρχει αρκετή πρόοδος αναμένεται να προκύψει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, πριν τις των Χριστουγέννων.

 

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση