Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Aπόσταση Αθήνας – Βρυξελλών για το κοινωνικό μέρισμα
Aπόσταση Αθήνας – Βρυξελλών για το κοινωνικό μέρισμα

Aπόσταση Αθήνας – Βρυξελλών για το κοινωνικό μέρισμα

Aποστάσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών παρατηρούνται ως προς τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί το υπερπλεόνασμα που μπορεί να προκύψει το , μετά τις του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος τόνισε χθες ότι θα δοθούν 1.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο .

Οι περσινοί χειρισμοί, όταν ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει και τελικά μοιράσει ένα μπόνους 500 ευρώ σε συνταξιούχους δεν πρέπει να επαναληφθούν, υποστηρίζουν στις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση που υπάρξει υπερπλεόνασμα, θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δηλαδή να αποδοθεί σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε κοινωνικές πολιτικές και αναπτυξιακά μέτρα και όχι σε μπόνους συντάξεων, καθώς κάτι τέτοιο θα υπονόμευε προηγούμενες μεταρρυθμίσεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν στην αύριο, Τετάρτη, ενώ οι επικεφαλής αναμένονται την Δευτέρα, με σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα μέχρι την επόμενη Παρασκευή και να εξετάσουν κατά πόσο ο προϋπολογισμός του 2018 θα πετύχει τον δύσκολο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του .

Οι Βρυξέλλες δεν συζητούν σε αυτή την φάση επιβολή νέων μέτρων με τις ελληνικές αρχές, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσουν κάτι τέτοιο. Οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στα του Νοέμβρη και αν υπάρχει αρκετή πρόοδος αναμένεται να προκύψει σε τεχνικό επίπεδο, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση