Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Απόσυρση Μπακογιάννη από την κούρσα για την αντιπροεδρία ΕΛΚ
Απόσυρση Μπακογιάννη από την κούρσα για την αντιπροεδρία ΕΛΚ

Απόσυρση Μπακογιάννη από την κούρσα για την αντιπροεδρία ΕΛΚ

Δεν θα είναι, τελικά, υποψήφια για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η κ. Ντόρα . Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών διεκδίκησε μέχρι τελευταίας ώρας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ωστόσο, όπως λένε συνεργάτες της, «υπέκυψε» υπό το βάρος του πλήθους των ισχυρών υποψηφιοτήτων (μεταξύ άλλων και οι ίρκι και ιοχάνες Χαν) αλλά και… εσωτερικού δάκτυλου!

Αιχμές για Σαμαρά!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, συνεργάτες της κας κάνουν λόγο για παρέμβαση του κ. Αντώνη Σαμαρά προς το γερμανικό CDU, με το επιχείρημα ότι ενδεχόμενη εκλογή της κας Μπακογιάννη θα συνιστούσε έμμεση αλλά σαφή παρέμβαση στην κούρσα διαδοχής της Νέας ς.

Με το σχόλιο «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» απαντούσαν στις σχετικές συνομιλητές του κ. Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας καυστικά «δηλαδή ο τέως Πρωθυπουργός κάλεσε έναν έναν τους 749 εκλέκτορες του ΕΛΚ;».

Σε κάθε περίπτωση, η τύχη της υποψηφιότητας Μπακογιάννη για το ΕΛΚ αποκτά και εσωκομματικές διαστάσεις καθώς για την ίδια θέση εφέρετο να ενδιαφέρεται και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της κ. Μανώλης ενώ, νωρίτερα, δεν είχαν λείψει και οι ελληνοκυπριακές εντάσεις. Και τούτο διότι, την ίδια θέση, υπό την έννοια ότι είθισται να υπάρχει ένας υποψήφιος από – Κύπρο και Μάλτα, διεκδικούσε και ο κύπριος Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση