Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αποσύνδεση του Λυκείου από εισαγωγικές
Αποσύνδεση του Λυκείου από εισαγωγικές

Αποσύνδεση του Λυκείου από εισαγωγικές

Ανεξαρτητοποιείται η διαδικασία εισαγωγής στην από τη σχολική επίδοση, καθώς πλέον στην τελική βαθμολογία θα υπολογίζεται μόνο η αντίστοιχη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Παράλληλα το νέο σύστημα, το οποίο θα αφορά τους μαθητές που θα διαγωνιστούν το καλοκαίρι του , θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις παλιές δέσμες, καθώς περιλαμβάνουν μόνο τα βασικά μαθήματα κάθε επιστημονικού πεδίου. Σύμφωνα με την υπουργική που υπέγραψε χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει την εξέταση σε τέσσερα ή πέντε μαθήματα, ανάλογα με την κατεύθυνση των υποψηφίων.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου, όπως καθορίστηκε χθες, δεν περιλαμβάνει τη βαθμολογία του λυκείου.
Πρακτικά φέτος οι σε πανεπιστήμια και δεν θα είναι συγκρίσιμες με τις βάσεις προηγούμενων ετών, καθώς θα απουσιάζει από τον αλγόριθμό τους η προφορική βαθμολογία των υποψηφίων.

Παράλληλα τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας σε κάθε κατεύθυνση θα έχουν πλέον ενισχυμένη βαθμολογική αξία σε σχέση με το παλαιό σύστημα. Για παράδειγμα, τα Μαθηματικά ή τα Αρχαία Ελληνικά που είχαν με το προηγούμενο σύστημα στο σύνολο των μορίων ενός υποψηφίου βαθμολογική αξία 24%, στο νέο έχουν αξία 33% του συνόλου των μορίων.

Στην υπουργική περιγράφεται ότι ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στα γίνεται ως εξής:
Το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην εικοσάβαθμη με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην ομάδα προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο. Στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην ομάδα προσανατολισμού του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου. Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το 100.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελικός Roland Garros: 1-0 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπ - https://t.co/C6N79UUiBO -

  • #πανελλαδικές 2021: Σηκώνουν αυλαία τη Δευτέρα #πανελλαδικές - https://t.co/nXeXftN3Uz -

  • Self-tests: Πώς θα διατεθούν από 14-19 Ιουνίου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές - https://t.co/JX5VPaANAq -

"Αλιεύοντας" την είδηση