Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αποπομπή Σταυρόπουλου με έντονο παρασκήνιο
Αποπομπή Σταυρόπουλου με έντονο παρασκήνιο

Αποπομπή Σταυρόπουλου με έντονο παρασκήνιο

Έντονο παρασκήνιο συνοδεύει την του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση του κ. Σταύρου Σταυρόπουλου από το τιμόνι της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στενοί συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού υποστηρίζουν ότι η αλλαγή ηγεσίας προωθείται με μόνο κριτήριο τη βελτίωση της λειτουργίας της υπηρεσίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Τόσκας στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Κ» είχε προαναγγείλει την αντικατάσταση του κ. Σταυρόπουλου, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «οι “Αδιάφθοροι” δεν έκαναν τη δουλειά τους όσο δυναμικά θα θέλαμε».

Αρκετοί πάντως στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδουν τη μετακίνηση του κ. Σταυρόπουλου σε κομματικές – κυβερνητικές επιλογές και προτεραιότητες και επισημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να υπάρξουν και σε άλλες «ευαίσθητες» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως για παράδειγμα η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανείμει την τράπουλα και ελέγξει κρίσιμα πεδία, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, αλλά και τη δράση βαρυποινιτών εντός και εκτός φυλακών.

Κύκλοι στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, συσχετίζουν την απομάκρυνση του κ. Σταυρόπουλου και με τις εξελίξεις γύρω από την για τις διασυνδέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με δίκτυα δουλεμπόρων. Η συγκεκριμένη έρευνα, την οποία διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, φέρεται να αγγίζει αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι, κατά πληροφορίες, διατηρούν ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η πρόωρη απομάκρυνση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων από το τιμόνι της υπηρεσίας δημιουργεί προϋποθέσεις συγκάλυψης της υπόθεσης, ενώ αποδυναμώνει τα πορίσματα της αστυνομικής έρευνας που φέρουν την υπογραφή του κ. Σταυρόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καταγεγραμμένες –στο πλαίσιο της έρευνας– τηλεφωνικές συνομιλίες, ύποπτοι για ανάμειξη στο δίκτυο δουλεμπόρων φέρεται να συζητούν για την ανάγκη απομάκρυνσης του κ. Πανούση από την του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας των «Αδιάφθορων», προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιστα τη δράση τους. Την ευθύνη της ανάκρισης για την υπόθεση έχει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Κατά πληροφορίες, πιέσεις για αντικατάσταση του κ. Σταυρόπουλου είχαν ασκηθεί και πριν από μερικούς μήνες με αφορμή καταγγελίες δημοσιογράφου, η οποία υποστήριξε ότι το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής (του οποίου προΐστατο ο τέως πλέον επικεφαλής των Εσωτερικών Υποθέσεων) είχε ερευνήσει πλημμελώς υπόθεση απαγωγής της.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση