Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη
Απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη

Απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη

Σχέδιο πόδρσης του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις αποκάλυψε η απόπειρα αεροπειρατείας ιδιωτικού ελικοπτέρου από τη καταζητούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Πόλα Ρούπα. Το τέθηκε σε εφαρμογή το μεσημέρι της ς και ενώ το που είχε απογειωθεί από πολυτελές στο Πόρτο Χέλι πετούσε πάνω από την Αττική και συγκεκριμένα τις Ερυθρές, στα δυτικά του νομού. Απετράπη χάρη στην αντίδραση του πιλότου, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Κατάφερε να αφοπλίσει την Πόλα Ρούπα (που πυροβόλησε τρεις φορές εν πτήσει) και να προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο σε ερημική περιοχή μεταξύ Πλαταιών και Ερυθρών. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες προέκυψε ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία τράπεζας που είχε διαπράξει ο Ν. Μαζιώτης (Μάρτιος 2014) στην Κλειτορία Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για τη μίσθωση του ελικοπτέρου η Ρούπα χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με στοιχεία Χριστίνα Αρβανίτη ( του δελτίου ταυτότητας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας). Προφασίστηκε ότι ήθελε να πάρει κοντινά της πρόσωπα από τον Θεολόγο ς και να τα μεταφέρει στην Κύθνο για να κάνει έκπληξη σε οικογένεια φίλων της. Στις 2.15 μ.μ. και ενώ το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις Ερυθρές, η γυναίκα – αεροπειρατής απείλησε με όπλο τον πιλότο, ζητώντας να κινηθεί ανατολικά, προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο πιλότος (πρώην αστυνομικός) αντέδρασε και ακολούθησε κατά την οποία η Πόλα Ρούπα πυροβόλησε τρεις φορές στο μπροστινό τζάμι και την κονσόλα των οργάνων του ελικοπτέρου. Τελικά, ο χειριστής κατάφερε αρχικά να την αφοπλίσει αφαιρώντας τη γεμιστήρα από το όπλο της και στη συνέχεια να προσγειώσει το ελικόπτερο που προσωρινά ταξίδευε ακυβέρνητο. Μετά την προσγείωση η γυναίκα τράπηκε σε φυγή, ενώ ο χειριστής ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση