Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης
Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών και μη προσώπων, που εμπλέκονται στις σε βάρος του, είτε τις γνώριζαν, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης ς.

Ο κ. ς που κατήγγειλε μέσω συνεντεύξεών του σε κυριακάτικες εφημερίδες ότι δέχθηκε και κατά της ζωής του από πρόσωπα που συνδέονται με την ενημέρωσε σήμερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παραδίδοντάς της όσα στοιχεία είχε στη διάθεσή του.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται – πιθανότατα και εντός της ημέρας- να παρέμβει για την υπόθεση και να διατάξει έρευνα για την εντοπισμό και την αναζήτηση όσων εμπλέκονται σε όσα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει.

Ο ίδιος ο κ. Πανούσης με δήλωση του στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τα στοιχεία που κατέθεσε προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν αναφέρεται σε υπουργούς, όταν κάνει λόγο για πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε πρόσωπα με πολιτική δράση.

Αναλυτικά η δήλωση Πανούση έξω από τον Αρειο Πάγο έχεις ως εξής: «Το σύνολο των στοιχείων  το κατέθεσα για να το αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Η μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες.  Αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη .Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του κι έτσι είναι η της δικαιοσύνης».

Μετά τον Αρειο Πάγο, ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε την επικεφαλής της ς Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράϊκου η οποία τον κάλεσε σε κατάθεση σχετικά με όσα υποστήριξε για την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς στο χώρο της ελληνικής ς. Η έρευνα της κας Ράικου έχει ξεκινήσει  σε ανύποπτο χρόνο, πολύ καιρό δηλαδή πριν ο ίδιος προβεί στις επίμαχες που αγγίζουν και ζητήματα διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας. Η κατάθεσή του έχει βαρύνουσα σημασία καθώς λόγω της θέσεώς του, ως υπουργός, θα είναι σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρχές, όπως εκτιμούσαν δικαστικές πηγές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση