Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης
Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης

Απομαγνητοφωνημένες συν και ονόματα πολιτικών και μη προσώπων, που εμπλέκονται στις απειλές σε βάρος του, είτε τις γνώριζαν, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην .

Ο κ. ς που κατήγγειλε μέσω συνεντεύξεών του σε κυριακάτικες εφημερίδες ότι δέχθηκε απειλές και κατά της ς του από πρόσωπα που συνδέονται με την ενημέρωσε σήμερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παραδίδοντάς της όσα στοιχεία είχε στη διάθεσή του.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται – πιθανότατα και εντός της ημέρας- να παρέμβει για την υπόθεση και να διατάξει έρευνα για την εντοπισμό και την αναζήτηση όσων εμπλέκονται σε όσα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει.

Ο ίδιος ο κ. ς με δήλωση του στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τα στοιχεία που κατέθεσε προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν αναφέρεται σε υπουργούς, όταν κάνει λόγο για πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε πρόσωπα με δράση.

Αναλυτικά η δήλωση Πανούση έξω από τον Αρειο Πάγο έχεις ως εξής: «Το σύνολο των στοιχείων  το κατέθεσα για να το αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Η μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες.  Αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη .Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του κι έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης».

Μετά τον Αρειο Πάγο, ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράϊκου η οποία τον κάλεσε σε σχετικά με όσα υποστήριξε για την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς στο χώρο της ελληνικής αστυνομίας. Η έρευνα της κας Ράικου έχει ξεκινήσει  σε ανύποπτο χρόνο, πολύ καιρό δηλαδή πριν ο ίδιος προβεί στις επίμαχες καταγγελίες που αγγίζουν και ζητήματα διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας. Η κατάθεσή του έχει βαρύνουσα σημασία καθώς λόγω της θέσεώς του, ως υπουργός, θα είναι σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρχές, όπως εκτιμούσαν δικαστικές πηγές.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση