Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης
Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών κατέθεσε στην Εισαγγελέα ο Πανούσης

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών και μη προσώπων, που εμπλέκονται στις σε βάρος του, είτε τις γνώριζαν, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης που κατήγγειλε μέσω συνεντεύξεών του σε κυριακάτικες εφημερίδες ότι δέχθηκε και κατά της ζωής του από πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία ενημέρωσε σήμερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παραδίδοντάς της όσα στοιχεία είχε στη διάθεσή του.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται – πιθανότατα και εντός της ημέρας- να παρέμβει για την υπόθεση και να διατάξει για την εντοπισμό και την αναζήτηση όσων εμπλέκονται σε όσα ο πρώην καταγγέλλει.

Ο ίδιος ο κ. Πανούσης με δήλωση του στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τα στοιχεία που κατέθεσε προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας χθες στο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν αναφέρεται σε υπουργούς, όταν κάνει λόγο για πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε πρόσωπα με πολιτική δράση.

Αναλυτικά η δήλωση Πανούση έξω από τον Αρειο Πάγο έχεις ως εξής: «Το σύνολο των στοιχείων  το κατέθεσα για να το αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Η άποψη μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες.  Αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη .Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του κι έτσι είναι η της δικαιοσύνης».

Μετά τον Αρειο Πάγο, ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράϊκου η οποία τον κάλεσε σε σχετικά με όσα υποστήριξε για την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς στο χώρο της ελληνικής αστυνομίας. Η της κας Ράικου έχει ξεκινήσει  σε ανύποπτο χρόνο, πολύ καιρό δηλαδή πριν ο ίδιος προβεί στις επίμαχες καταγγελίες που αγγίζουν και ζητήματα διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας. Η κατάθεσή του έχει βαρύνουσα σημασία καθώς λόγω της θέσεώς του, ως υπουργός, θα είναι σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρχές, όπως εκτιμούσαν δικαστικές .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άμεση λύση στην #υδροδότηση της Άνω Γατζέας #υδροδότηση - https://t.co/CK2KqRj4id -

  • Απεβίωσε αιφνίδια 75χρονη #ΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/mg1cmhcIZx -

  • Προσωρινή κατασκευή σκίαστρου για τους πολίτες στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου - https://t.co/2arrcIsaVE… -

"Αλιεύοντας" την είδηση