Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αποκολλήθηκε στη Λευκάδα το φορτηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Αμαλιάπολη
Αποκολλήθηκε στη Λευκάδα το φορτηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Αμαλιάπολη

Αποκολλήθηκε στη Λευκάδα το φορτηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Αμαλιάπολη


Αποκολλήθηκε χθες το μεσημέρι με τη συνδρομή του ρυμουλκού «ΧΡΗΣ XXXIV» το ”KORAVI”, σημίς ς, το οποίο είχε προσαράξει το βράδυ της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια της Λευκάδας κι είχε αποπλεύσει από την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Το , ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Βασιλικής, όπου παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο συνοδεία περιπολικού σκάφους του λιμενικού, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του υ Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι ενημερώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς, Πάτρας και Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη του φορτηγού πλοίου “KORAVI” σημαίας ς, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας, με οκτώ αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Το πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου για την Αλία, φορτωμένο με 1.949 ΜΤ σιδήρου σε βέργες.

Άμεσα απέπλευσαν για το σημείο 10 περιπολικά σκάφη του λιμενικού προς παροχή συνδρομής, ενώ ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία.

Από ξηράς στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα οκτώ μέλη του πληρώματος, όλα καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν προληπτικά με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής απ' όπου οι επτά έχουν ήδη εξέλθει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση