Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «Blue Star Patmos»
Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «Blue Star Patmos»

Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «Blue Star Patmos»

Αύριο πιθανή νέα επιχείρηση

Επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», το οποίο προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο λιμάνι της Ίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συνδρομή ρυμουλκών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου αποκολλήθηκε, ενώ εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα, με αποτέλεσμα να αναμένεται νέα επιχείρηση πιθανότατα αύριο, αφού πρώτα διεξαχθούν και νέες και εκτίμηση της κατάστασης από τους δύτες στα ύφαλα του πλοίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη εικόνα δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα, κυρίως στη δεξαμενή έρματος, η οποία είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.

Πάντως, όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.

Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές του πλοίου και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση