Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «Blue Star Patmos»
Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «Blue Star Patmos»

Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «Blue Star Patmos»

Αύριο πιθανή νέα επιχείρηση

Επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού υ «Blue Star Patmos», το οποίο προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο λιμάνι της Ίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συνδρομή ρυμουλκών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-, το μεγαλύτερο μέρος του υ αποκολλήθηκε, ενώ εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα, με να αναμένεται νέα επιχείρηση πιθανότατα αύριο, αφού πρώτα διεξαχθούν και νέες και εκτίμηση της κατάστασης από τους δύτες στα ύφαλα του πλοίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα, κυρίως στη δεξαμενή έρματος, η οποία είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.

Πάντως, όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων, προκειμένου να αρχίσουν οι εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.

Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθούν οι , το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές του πλοίου και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά τα για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση