Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αποκλειστική φωτογραφία από την έκρηξη κατά Λ. Παπαδήμου – Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στο «μοναχικό λύκο» των «Πυρήνων»
Αποκλειστική φωτογραφία από την έκρηξη κατά Λ. Παπαδήμου – Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στο «μοναχικό λύκο» των «Πυρήνων»

Αποκλειστική φωτογραφία από την έκρηξη κατά Λ. Παπαδήμου – Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στο «μοναχικό λύκο» των «Πυρήνων»

Την 11η Μαΐου 2011 το κέντρο της Αθήνας είχε συγκλονιστεί από επεισόδια στη διάρκεια μεγάλης κινητοποίησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτών με τα είχαν ξεκινήσει από το Σύνταγμα και γενικεύθηκαν στους δρόμους της πόλης. Εκείνη η μέρα είχε σημαδευθεί από τον τραυματισμό στο κεφάλι ενός 31χρονου διαδηλωτή και από τη δώδεκα αναρχικών, που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας 23χρονος, τότε, αντιεξουσιαστής, που έξι χρόνια αργότερα θα κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα: ο νσταντίνος Γιαγτζόγλου, που προφυλακίστηκε την Τετάρτη ως ύποπτος για την δεμάτων-βομβών στον Λουκά Παπαδήμο και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής στις 5 π.μ. του περασμένου Σαββάτου, ενώ έβγαινε από κρησφύγετο της οδού Αλκαμέ, στην πλατεία Αττικής. Σε τρία σακίδια, ένα τσαντάκι μέσης και μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών που κρατούσε, αστυνομικοί βρήκαν όπλα, εκρηκτικά και πρώτες ύλες για την κατασκευή βομβών, καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εις βάρος του είχε εκδοθεί στις 17 Οκτωβρίου ένταλμα ς του εφέτη ανακριτή, ως υπόπτου για την των συνολικά έντεκα παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2017. Η ξεκίνησε τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκε υπό άκρα μυστικότητα πέντε μήνες αργότερα. Μέχρι το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου και την επιχείρηση σύλληψής του, τις εξελίξεις γνώριζαν μόνο οι επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, ο αρχηγός του Σώματος Κ. Τσουβάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας. Σήμερα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους έναν «μοναχικό λύκο» της εγχώριας τρομοκρατίας, το μοναδικό, ενδεχομένως, ενεργό μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που σε συνεννόηση με τα φυλακισμένα μέλη είχε αναλάβει να εξασφαλίσει συνέχεια στη δράση της οργάνωσης.

Αφετηρία των εξελίξεων που οδήγησαν στη σύλληψή του ήταν η αποστολή τη 15η Μαρτίου δέματος-ς στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ο φάκελος με τα εκρηκτικά είχε εντοπιστεί από το προσωπικό ασφαλείας του υπουργείου και εξουδετερωθεί από πυροτεχνουργούς. Το επόμενο πρωί, η «Συνωμοσία» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, ενώ ένα δεύτερο δέμα ανεφλέγη στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση