Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποφυλακίστηκε τον Μάιο και ο δολοφόνος της Ζέμπερη – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπ. Δικαιοσύνης
Αποφυλακίστηκε τον Μάιο και ο δολοφόνος της Ζέμπερη – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπ. Δικαιοσύνης

Αποφυλακίστηκε τον Μάιο και ο δολοφόνος της Ζέμπερη – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπ. Δικαιοσύνης

Διευκρινίσεις για την τον περασμένο Μάιο του καθ ομολογία δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, παρείχε με ανακοίνωσή του ο Δικαιοσύνης Σταύρος , επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες για πρόσφατη του 58χρονου, όχι όμως με τις διατάξεις του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β’ Νεκροταφείο της 32χρονης εφοριακού, είχε φυλακιστεί το 2011 για του νόμου περί ναρκωτικών σε 20 χρόνια κάθειρξη. Η του έγινε το 2017 σε δεύτερο βαθμό και του επιβλήθηκε τελεσίδικη κάθειρξης 12 χρόνων.

Ομως αποφυλακίστηκε με τις διατάξεις που ισχύουν – όχι τον έκτακτο νόμο Παρασκευόπουλου-  καθώς είχε μείνει στη εννέα χρόνια και δεν χρειάστηκε να ξαναμπεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των . 4322/2015 και . 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση